lauantai 30. maaliskuuta 2013

Töiden ja konsertin kautta pääsiäiseen



Mikä helpotus että tämä työviikko on ohi. Huomasin puolivälissä viikkoa, että olin taas lupautunut tekemään yhtä ja toista ylimääräistä, ihan huomaamattani. Siellä istuin eilenkin illalla vielä ylitöissä tekemässä hommia, jotka eivät kuulu minulle ollenkaan, mutta jotka jotenkin olivat kasautuneet minun harteilleni. Miten tässä nyt näin kävi? Eikä ollut ensimmäinen kerta. Tarvitaan tietysti nokkela ja taitavapuheinen pomo, sekä minun heikko luonne ja/tai osaamattomuus sanoa ei. Kun ei halua tuottaa pettymystä kenellekään. Ja haluaa olla avulias ja sopuisa.
Pitäisi opetella sanomaan ei. Vieläkö tässä iässä oppii? Netistä löysin jo pari artikkelia, mm. "Opi sanomaan ei" Hesarin sivulta. 

Mahtui tähän viikkoon muutakin kuin töitä. Torstai-iltana olin Marian kanssa Concertgebouw:n pienessä salissa kamarimusiikkikonsertissa. Tosin se kamari oli vaihtunut saunaksi, tai paremminkin saunan pukuhuoneeksi. Konsertin ideoija sekä päähenkilö oli Pekka Kuusisto, saunaidea oli syntynyt yhteistyössä ohjaajan ja valaisijan kanssa. Ja myös Maria oli osallisena tässä projektissa, sillä hän oli lainannut useita saunatavaroita (kiulu, harjoja, laudeliinoja yms.) Concertgebouw:n käyttöön.
Naulakosta sai ottaa lainaksi kylpytakin ja tohvelit...


Klassista musiikkia kuultiin ihan sopivasti, lyhyissä pätkissä. Kuusisto sekä Sinfoniettan kolme muusikkoa soittivat mm. Reichia, Mozartia, Ravelia, Cagea. Lisäksi kuultiin suomalaista kansanmusiikkia ja vähän tangoa ja yleisökin sai laulaa mukana "rairii ja rallallei" sekä "piupali paupali". Ja saunan pukuhuoneessa kun kerta oltiin, niin pukeutuminen oli sen mukaista - esiintyjät soittivat kylpytakeissa.

Lopuksi ei kukkapuskia vaan cocktailit

Ai miksikö? No miksi ei. Konsertti kuului Concertgebouw:n rajoja taivuttavaan ja rikkovaan Tracks-sarjaan, jonka tarkoituksena on houkuttaa taloon nuorta yleisöä. Nuorta sakkia siellä olikin, sekä lisäksi varsinainen lauma kolmekymppisiä asianajajamiehiä tyylikkäissä puvuissaan.
Ja hyvältä kuulosti muuten, ei se musiikki lavastuksesta tai kylpytakeista kärsinyt.


Tänään istuttiin Tonyn kanssa ensi kertaa tänä vuonna takapihalla. Aurinko paistoi, mutta oli edelleen tosi kylmä, nenä paleltui. Aamulla leijaili vähän luntakin. Krookukset ovat viimeinkin hieman avautuneet.



Meidän kotipääsiäiseen kuuluu muutama pääsiäismuna ja mininarsissit, jotka ovat tosin kasvattaneet jo melkein puoli metriä vartta ilman yhtään kukkaa... Lueskellaan lehtiä ja katsotaan telkkaa. Eikä ajatella työasioita. Ei muuta kuin:


torstai 21. maaliskuuta 2013

Romeo & Julia

Julisteen kuva


Kävin eilen Romeo & Julia-baletissa Musiikkiteatterissa. Ihan yhtä spektaakkelimainen ei tämä esitys ollut kuin joulukuinen Tuhkimo, ennemminkin perinteinen baletti niin asujen, lavastuksen kuin koreografian puolesta. Draamaa riitti tietenkin ja sydäntäsärkevän kaunista rakkautta. Hienot bileet kertakaikkiaan, mutta parasta oli sittenkin Prokofjevin ihana musiikki. Piti melkein hihkaista kun tämä biisi alkoi (tässä orkesteriversiona):







Ensimmäisen näytöksen ajan istuin omalla piippuhyllypaikallani (sieltä näki niska kenossa 2/3 lavasta), vierustoveriksi asettui hienhajuinen ylipainoinen mies. Ensimmäisen tauon aikana siirryin häpeilemättä ykkösluokan istuimelle, vapaita paikkoja oli riittävästi. Sieltä oli sitten paremmat maisemat eikä kukaan haissut vieressä.

Loppuaplodit

Baletti löytyy muuten myös kokonaisuudessaan juutuubista, jos jonkun balettikäpälää (tai korvia tai silmiä) syyhyttää.

Lopuksi vielä sananen tästä meidän "keväästä": kevät kun ei ole muuten edistynyt pätkääkään. Öisin on edelleen pakkasta, päivisin muutama aste plussan puolella. Viikonlopuksi lupaavat jopa "siperialaisia oloja":


Kylmä itätuuli saa sään tuntumaan kylmemmältä kuin varsinaisesti onkaan, jossain sanoivat että lauantaina tuntuu sitten siltä kuin lämpötila olisi -10 ja -15C asteen välillä !!

(julisteen kuva täältä)

maanantai 18. maaliskuuta 2013

Hillittyä juhlintaa


Juhlimme eilen hillitysti Pyhän Patrikin päivää. Istuimme kotisohvalla ja juttelimme tunnista toiseen Pohjois-Irlannin kavereiden kanssa, välillä saatiin ihan live-musiikkiakin kun Conleth tarttui kitaraan. Tänään tuntui jo melkein keväältä kun jopa aurinko paistoi jonkin aikaa, wow! Näin on uusi viikko jälleen alkanut - keväisiä tunnelmia teillekin!

perjantai 15. maaliskuuta 2013

St. Patrick's Day-varusteet


Tonyn St. Patrick's Day-look vm. 2013

Sunnuntaina vietetään taas Pyhän Patrikin päivää. Meillä jää juhlat valitettavasti aika minimiin - olen sunnuntai-iltapäivänä Bredassa meidän konsertissa, kotona vasta joskus illalla. Maanantaiaamuna on myös aikainen nousu töihin. Tarkoitus olisi kuitenkin pikkuisen juhlistaa päivää Pohjois-Irlannissa asuvien kavereiden kanssa telkkuchatin välityksellä.

Juhlatamineista ei ole puutetta. Anoppi lähetti jo hyvissä ajoin perinteisen St. Paddy's-paketin, tässäpä meidän Kermit-sävyiset asut ;D

Minun t-paidassa virnistelee
tällainen "menninkäinen"

Hiuksiin laitetaan tällainen rimpula
ja Tonyn jaloissa pyörivät nämä sukat


Minulla on lisänä tällainen valekiltti - ostin viime syksynä C&A:sta, hyvin istuu. Tonylla on oikea kiltti lisukkeineen, ostettu Skotlannista, mitä lie lampaanvillaa.

Ennen sunnuntaita yritetään molemmat päästä eroon lievästä nuhasta, käy kova niiskutus tässä sohvalla.

Hyvää ja vihreää viikonloppua teillekin!
 

maanantai 11. maaliskuuta 2013

Hollannin euroviisuedustaja 2013



Tässä Hollannin edustaja tulevissa Euroviisuissa: Anouk ja kappale nimeltä Birds.

Siis joo. En odottanut tätä rock chick Anoukilta, luulin että sieltä tulee sellainen halki-poikki-ja pinoon-mummot kumoon-rockbiisi tiukalla biitillä mutta ei! Tulikin tällainen venyvä luritus lammasmaisella vibratolla. Uuden Bond-elokuvan tunnusmusiikkia? Pitää kuunnella vielä uudestaan. Jos tän biisin laulajana olisi Adele, niin voisin vaikka tykätäkin.

Entä te, mitä mieltä?

torstai 7. maaliskuuta 2013

Se siitä keväästä

Ei kestänyt meidän kevätriemu paria päivää pidempään - sunnuntaina ja ensi viikolla saadaan lunta! Buu!

Anyway, sitten asiasta viidenteen. 30. huhtikuuta lähestyy, vallanvaihdon valmistelut kiihtyvät. Juhlallisuuksia valmisteleva komitea, Nationaal Comité Inhuldiging, julkisti muutama päivä sitten juhlallisuuksien virallisen logon:




Kaikki juhlapäivään liittyvät viralliset tapahtumat saavat käyttää tätä logoa, tietenkin komitean erityisluvalla (kuva täältä).
Tuttu suunnittelija ei ollut niin ihastunut tähän "käärmeeseen" (de slang) ja muokkasi välittömästi oman versionsa rusettilogosta (striklogo):


Hih, toi ainakin minulle hymyn huulille ;D
Myöhemmin lisää päivän ohjelmasta!

sunnuntai 3. maaliskuuta 2013

Kevätkatsaus pihalle

Pihatöihin en vielä innostunut (kylmä!), mutta kävin nappaamassa pari kuvaa. Krookukset olivat tänään tässä vaiheessa:






Lumikellot ovat kukkineet jo jonkin aikaa. Takapihan ruohikosta pilkottaa myös tällaisia yllätyslehtiä (alla). Aika näyttää mitä niistä tulee.











Pihalta palasin kiireen vilkkaan hellan lämpöön ja pullan paistoon. Kaappiin kun oli kertynyt reilusti kardemummaa ja kuivahiivaa. Ilta sujuukin sohvalla viltin alla pullan kanssa :)

perjantai 1. maaliskuuta 2013

Kevättä ilmassa

Pari viikkoa koillisesta puhaltanut talvinen tuuli alkaa viimein kääntyä kaakkoon! Luvassa on jopa kaksinumeroisia lämpölukemia.


On tätä odotettukin. Alkaa ottaa hermoon polkea joka aamu hyytävässä vastatuulessa töihin, tippa nenänpäässä. Olen myös niin kyllästynyt jäätävään makuuhuoneeseen. Hyvin siellä nukkuu, mutta aamulla pitää juosta suoraa päätä suihkuun jos haluaa olla paleltumatta. Huoneessa on onneksi ollut jo jonkin aikaa ekstra sähkölämmitin kylmiä aamuja ja iltoja varten. Hollantilaisten kanssa tästä aiheesta on muuten ihan turha puhua - monen mielestä makuuhuoneeseen ei tarvitse lämmitystä ollenkaan ja lämpimässä (kuten +20C) nukkuminen on jopa epäterveellistä. Hoooohhoijaa!


Harmaata ja kylmää alkuvuotta on varjostanut jo jonkin aikaa jatkunut työttömyys. Viime viikkoina Tonylle on kyllä lupailtu töitä usealtakin taholta, mutta sitä viimeistä varmistusta töiden alkamisesta ei ole vieläkään tullut. Ei ole helppoa jatkuva odottaminen.

Tiedossa on lämpenevän sään lisäksi onneksi muitakin valopilkkuja. Naapurin kissa käy meillä silloin tällöin visiitillä ja nauttii joka kerta olostaan (kuten kuvasta näkyy). Tulossa on myös konsertteja, huomenna on meidän orkesterin keikka poppalatsi Paradisossa Leidsepleinillä. Siellä on ohjelmassa pop-tyylistä cross-over musaa mikäli oikein ymmärsin. Parin viikon päästä menen katsomaan piippuhyllyltä balettia ja huhtikuulla pääsen työkaverin lipulla oopperaan. Muutaman viikon päästä on myös tiedossa japanilais-hollantilaiset häät; yksi meidän orkesterimuusikoista menee naimisiin ja kutsui koko toimiston väen juhliin.
Häntä pystyyn vain ja eteenpäin!