perjantai 18. heinäkuuta 2014

Hollanti hiljenee

loman viettoon sekä Malaysia Airlines MH17-lennon uhrien muistamiseen. Lisätietoja uhreista on tullut pitkin päivää, kurkkua kuristaa uutisia seuratessa. Liput ovat tänään liehuneet puolitangossa ja ympäri Hollantia (sekä netissä) voi jättää surunvalittelut eri rekistereihin.

Hiljaista on muutenkin, paitsi rannoilla ja Amsterdamin keskustassa. Kaikki koululaiset ovat lomalla, töissä on puhelin lakannut soimasta ja aamulla sähköpostilootassa ei ole yhtään uutta viestiä. Minulla on vielä muutama työpäivä ennen paussia. Ensin on kuitenkin edessä lämmin viikonloppu:


Ja huomenna tulee Tony taas pitkästä aikaa kotiin, hetkeksi. Lämmintä kesäviikonloppua.

sunnuntai 6. heinäkuuta 2014

Reissussa

Kesä on karannut jo heinäkuun puolelle! Vuoden ensimmäiseen puolikkaaseen on mahtunut niin paljon. Kauheasti (liikaa) töitä, etäsuhdetta, yksinoloa, hauskoja kohtaamisia, uutta opittavaa. Mutta myös huolta - Tonyn molemmat vanhemmat ovat hyvin sairaita, mistä johtuen Tony on reissannut viime kuukaudet aktiivisesti Hollannin ja Irlannin väliä. Seuraava lähtö sinne suuntaan on keskiviikkona, tällä kertaa hieman pidemmäksi aikaa. Minä lähden toivon mukaan elokuun lopulla mukaan.

Kaikkein parasta tänä (alku)vuonna on ollut mahdollisuus matkustamiseen. Reissujen odotus, valmistelu, uusiin paikkoihin tutustuminen, akkujen lataus, valokuvien katselu ja muistelu matkan jälkeen. Viimeisin reissu oli viime viikolla; loma Kreetalla siskon ja siskontytön kanssa. Miten hyvää teki rentoutuminen, hyvä seura ja ruoka, lämmin aurinko iholla. Näitä kuvia tulen katselemaan vielä usein tulevina kuukausina ja ensi talvena. Harmi ettei sitä valoa ja lämpöä saanut mukaan pulloon!









Huomenna on edessä paluu toimistolle. Kolme viikkoa töitä, sitten Skotlantiin. Kesä jatkuu.