perjantai 25. syyskuuta 2009

Yksityiskonsertti

Järjestimme eilen yksityisen kamarimusiikkikonsertin kanavatalossa Tärkeille Ihmisille. Ja millainen talo se olikaan! Kameraa ei valitettavasti ollut mukana mutta eipä olisi ollut aikaa ottaa kuviakaan. Tästä linkistä voitte hieman aistia tunnelmaa.

Ulko-ovesta kuljettiin käytävää pitkin talon perälle ja sieltä kahdet portaat ylös salonkiin. Tilasta avautuivat upeat, korkeat ikkunat kanavalle päin. Vielä yhdet portaat ylös ja siellä oli musiikkisali flyygeleineen. Seinillä suuret ja komeat seinämaalaukset, ei voinut muuta kuin ihmetellä ja kuunnella historian siipien kahinaa. Yhdet portaat ylempänä oli yläkerran herran asunto, muusikot saivat käyttää herran makuuhuonetta pukuhuoneenaan (!). Herran jääkaapissa myös viilenivät tarjoilemamme valkoviinit ja proseccot. Siitä kipaistiin vielä kahdet portaat ylöspäin ja saavuimme yläkerran rouvan asuntoon, missä napostelimme muusikoiden kanssa illallisleivät suuren keittiönpöydän ääressä. Rouvan asunnosta näytti vielä johtavan kapeat portaat ullakolle.

Mutta mikä sokkeloinen talo ja minkälaiset asunnot! Joka puolella roikkui/riippui modernia taidetta. Porraskäytävästä johti salaperäisiä ovia sinne ja tänne, monet luultavasti varastohuoneita tai asuntojen sisäänkäyntejä. Talo on rakennettu n. 1630-luvulla ja salongissa on jotakuinkin 1600-luvulta peräisin oleva lattia. Talon alemmissa kerroksissa on taideyrityksiä, ylemmissä yksityisasuntoja. Ilta sujui yli odotusten, aika hurahti melkein huomaamatta ja työtunteja eiliselle kertyi noin viisitoista.

Nyt edessä kolme vapaapäivää, hurraa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti