sunnuntai 18. huhtikuuta 2010

Iltapäivä puutarhassa

Hortus Botanicus Amsterdam

Takana on varsin konserttirikas viikko. Viime sunnuntaina lasten- ja nuortenpäivä Muziekgebouwssa, tiistaina Sinfoniettan konsertti Enschedessä huippusolisti Sergey Khachatryanin kanssa. Mikä viulisti! En ole koskaan kuullut kauniimpaa esitystä Bachin Chaconnesta. Menkää ihmeessä kuuntelemaan jos saatte tilaisuuden.

Keskiviikkona olin Timin kanssa Concertgebouwssa kuuntelemassa jousikvartettoja (ja kauhistelemassa viulistin liian lyhyitä housuja, tai sukkia, tai liian pitkiä koipia - miten sen nyt ottaa). Eilen pistettiin Anne-Marin kanssa tuulemaan ja mentiin Arnhemiin Rihannan konserttiin. Emme ole (edelleenkään) faneja, Anne-Mari vain sattui saamaan backstage-liput joten mikäs siinä. Noin 12.000 kuulijaa, noh joo melkein kaikki nuorempia kuin me, seurasi kiintoisaa mutta varsin etäistä showta. Ei tuntunut halli lämpenevän Rihannalle. Hienoja mekkoja hänellä kyllä oli, lamppuineen kaikkineen.

Tänään olikin sitten tarve rauhoittua kaiken tuon musiikin jälkeen, joten suuntasin Amsterdamin kasvitieteelliseen puutarhaan, Hortus Botanicukseen. Puutarha on perustettu vuonna 1638 (!) ja palveli alunperin lääketieteellisenä yrttitarhana. Nykyisin sieltä löytyy noin 4000 eri kasvilajia sekä lukuisia perhosia. Hortus on varsin pieni puutarha, aluetta on vain 1,2 hehtaaria. Suosittelen - sopii hyvin kaikenikäisille.

täällä ollaan jo kukassa

mukava auringonvarjo

kas, anopinjakkara, hollanniksikin

Lentävä hollantilainen (kirjaimellisesti)

pöllöperhonen (mikä lie oikeasti suomeksi?) kavereineen lounaalla

mitenkäs tämä suomennetaan?

no niin...


kukasta kukkaan

iltapäivän kruunasi kuulun leipomo Holtkampin sitruunapiiras sekä "väärä kahvi" (koffie verkeerd)

2 kommenttia:

  1. Piti oikein googlettaa, mikä koffie verkeerd on!

    VastaaPoista
  2. Ah juu, se on se kuuluisa latte eli maitokahvi! On hollantilaiset taas keksineet sille oman nimensä...

    VastaaPoista