tiistai 8. kesäkuuta 2010

Vihreä kesä

Sisäpihalla vihertää

Helle loppui lauantaina ja sen jälkeen on satanut reippaasti, viimeksi tänään. Luonto vihertää ja ulkona tuoksuu ihan kesä.

Hollannissa kärsitään parhaillaan kahdenlaisesta kuumeesta; aiheuttajina ovat huomiset parlamenttivaalit sekä jalkapallo. Telkku ja radio tulvivat aamusta iltaan haastatteluja, debatteja ja loan heittoa eri puolueiden edustajien kesken. Onneksi vaalit ovat jo ovella. Vaalien jälkeen alkaa hallituksen muodostaminen, joka saattaa (perinteisesti) kestää kuukausia. Suomalaisena en saa äänestää näissä vaaleissa - äänestysoikeuteni koskee vain paikallis- ja kunnallisvaaleja.

Hollannin jalkapallourakka maailmanmestaruuskisoissa puolestaan alkaa 14.6. Telkusta ei juuri muita mainoksia tulekaan kuin miehille suunnattuja, jalkapalloaiheisia (kalja)mainoksia. Aion kyllä päivystää itsekin jonkin verran telkkarin ääressä, varsinkin jos Hollanti näyttää pärjäävän. Siis peukut vain pystyyn ja hup hup Holland!

3 kommenttia:

 1. En ole aiemmin juuri ollut millään tavalla innostunut futiksesta mutta täällä se kuuluu vähän niinkuin asiaan...mun miehellä on jo selvä ehdokas vaaleja ajatellen joten onneksi ainoa vaaliohjelma mitä meillä katsotaan tulee tänään:)onneksi siis siksi että olen itse politiikasta kiinnostunut ja harmittaa kun ei pysty just nyt ottamaan kantaa oikein mihinkään...

  VastaaPoista
 2. Täällä ei tosiaan voi välttyä jalikselta, kaikki on vessapaperia myöten oranssia, järkyttävää!

  Itse en ole niinkään innostunut politiikasta, mutta tuleehan noita vaaleja puolella silmällä seurattua. Jännää nähdä kuinka käy!

  VastaaPoista
 3. Huvittaa kauppojen oheistuotteet jalkapallon takia
  kaikki on oranssia:P

  Noh täytyy sitä ehkä pikkusen katsoa
  sitä jalkapalloa kuitenkin:).

  Vaaleista mulla ei ollut oikeen mitään sopivaa ehdokasta
  mies kyllä äänesti.

  Jamssi

  VastaaPoista