keskiviikko 29. syyskuuta 2010

Kotiuutisia

Komea mies vuokralautakunnasta on saanut paperihommat tehtyä. Hän lähetti vanhalle asunnonvälitystoimistollemme kirjeen, missä hän syyttää (meidän nimissämme) toimistoa velvollisuuksien laiminlyönneistä sekä vuokralaisten harhaanjohtamisesta. Kirjeessä vaaditaan myös välitysmaksun sekä liikaa maksetun vuokran palauttamista. Odottelemme nyt välittäjien reaktiota ja tarvittaessa nostamme syytteen toimistoa vastaan. Komea mies muistutti ettei nyt kannata liikaa intoilla - välittäjiä vastaan on nostettu useampia lakisyytteitä ja niiden tulokset ovat olleet hyvinkin vaihtelevia. Jotkut ovat saaneet koko vaaditun summan takaisin, toiset eivät mitään. Saa nähdä!

Saimme tänään kirjeen uusilta talonvaltaajanaapureiltamme. Kirjeessä kerrotaan hyvin asialliseen sävyyn naapurirakennuksen valtauksesta sekä tulevasta, valtauksen kieltävästä laista. Valtaajat ilmoittavat vastustavansa jyrkästi uutta lakia (Wij verzetten ons tegen deze gang van zaken!) ja kertovat aikeestaan muuttaa toimistorakennuksen "sosiaalikeskukseksi" (sociaal centrum), suomeksi varmaankin tapaamiskeskus tai jotain sinne päin.

Lopuksi meidät kaikki toivotetaan tervetulleiksi vierailulle rakennukseen, siellä järjestettäville kursseille sekä syömään Volkskeukeniin eli kansankeittiöön.

Whatever they say, squatting will stay!

Loppukevennykseksi kerron vielä tänään saapuneesta H&M:n paketista. Tilasin mm. parit legginssit ja säärystimet. Ainoa vaan että ne säärystimet yltävät nilkoista lanteelle asti! Kuin paksut sukkahousut ihan teriä ja housuosaa, buahahahaa! Olisi se kai pitänyt tietää kun kuvauksen mukaan kyseessä ovat beenwarmers eli legwarmers englanniksi. Jalanlämmittimet siis. Enpä ole sellaisia aiemmin omistanutkaan.

Ei muuta kuin antaa talven tulla, minun koipeni ovat valmiit!

5 kommenttia:

 1. Toivotaan, että komean miehen ukaasit toimivat ja saatte oikeutta. Kerro sitten jos otatte ruokakutsun naapuriin vastaan, että mitä tarjottiin ;O)

  VastaaPoista
 2. Se on suomeksikin nykyään sosiaalikeskus, ainakin Helsingissä on yksi vallattu sellainen. Joku uudissana taitaa olla? Ehkä kopsattu suoraan täältäpäin.

  VastaaPoista
 3. Toiv. komean miehen laittamasta kirjeestä on apua;).

  Hih noita sun säärystimiä
  vaikka ne on kyllä mukavat jos ei
  yletä ihan vyötäröön asti:P.

  Jamssi

  VastaaPoista
 4. Mä en olekkaan ihan niin pitkiä säärystimiä tainnut ikinä nähdäkään...minkäs kanssa niitä oikein sitten kuuluu näyttää...

  VastaaPoista
 5. Heljä - Peukut vain pystyyn!
  Saimme tänään viestin että valtaajat muuttavat pois. Olisin kyllä mielellään tutustunut Volkskeukeniin, niissä tarjoillaan useinmiten kasvisruokaa, nam!

  Tuuli - Ahaa, hyvä tietää etten ihan puutaheinää kirjoittanut!

  Jamssi - Keksin just että niistä säärystimistä saa myös hyvät hihat talveksi, hihhih!

  White lily - Sitäpä minäkin ihmettelen...jos ne oikein rypyttää niin yltävät polven alapuolelle. Aika kuumat ovat kyllä!

  VastaaPoista