tiistai 14. syyskuuta 2010

Päivän asu ja asuntoasiaa

Sadetakki ja kumpparit: Hema, kurahousut: Rukka? (ikää ainakin 10v.) Lippis: H&M

Näin minäkin liityn päiväksi trendikkäiden muotibloggaajien joukkoon ja julkaisen päivän asuni. Käytännöllinen, Hollannin syyskuun sateisiin sopiva, kevyt ja täydellinen asu. Hyvä oli polkea pyörällä kauppaan ja takaisin.

Vuokralautakunnasta kävi komea mies arvioimassa meidän asuntoa. Maksamme liikaa vuokraa, mutta koska asunto on vuokrattu vapailta markkinoilta eli toisin sanoen yksityishenkilöltä, emme voi valittaa asiasta. Sopimus on allekirjoitettu vuokrineen päivineen. Sen sijaan voimme aloittaa prosessin asunnonvälitystoimistoa kohtaan, joka ei informoinut meitä vuokran yliampuvuudesta eikä valitusoikeudesta. Vuokralaisella on oikeus valittaa vuokrasta lautakunnalle ensimmäisen kuuden asumiskuukauden aikana (ei me vain tiedetty). Toisaalta siinä on myös se riski, että omistaja ei uusi vuokrasopimusta valittavien vuokralaisten kanssa ja hankkii uudet vuokralaiset.

Mies avustaa meitä myös kiristyskirjeen kirjoittamisessa omistajalle - sitä vesivahinkoa kun ei ole vieläkään korjattu. Tähän mennessä omistaja on ollut kohtalaisen reilu, joten toivotaan että asiat etenevät pian parempaan suuntaan.

Eli nyt odotellaan että pyörät alkavat pyörimään. Kärsivällisyyttä tullaan tarvitsemaan.

4 kommenttia:

 1. Mä tykkään sun päivän asusta. kelpais mullekin näillä keleillä:)

  No voi kakka että on kehno tilanne sen teidän kodin kanssa, toivottavasti vuokranantaja tajuaa että se on hänellekin eduksi kun korjailee vähän ettei kohta koko höskä kaadu päälle!

  VastaaPoista
 2. Nuo kurahousut on kyllä syksyn aivan ehdoton hitti - ei pärjäis ilman! ;-D

  Kakkapa tosiaan. Luulisi todella että on KAIKKIEN edun mukaista että talo on kunnossa. No, nyt odotellaan että komea mies lähettää meille paperit ja sitten voidaan ryhtyä toimiin.

  VastaaPoista
 3. Toivottavasti komean miehen paperi saapuu pian ja pyörä pyörähtää! Tuo päivän asu toimisi loistavasti myös täällä tuulessa ja sateessa, tosin tänään oli sellainen tyypillinen päivä että ei olisi kyllä ehtinyt ylle laittaa kun sää vaihtui rankkasateesta liki helteiseksi päivänpaisteeksi. 20 minuutin ajomatkan aikana lämpötila vaihtui +13 asteesta +21 asteeseen

  VastaaPoista
 4. Heljä: no onpas siellä hassu sää! Meillä on syysmyrsky aluillaan.

  VastaaPoista