sunnuntai 12. syyskuuta 2010

Tykkään

5-vuotisjuhlakukat

Eilinen oli Amsterdamia parhaimmillaan. Kävin iltapäivällä pitkästä aikaa Haarlemmerstraatilla ja Haarlemmerdijkillä - pitkä ostoskatu jonka nimi vaihtuu puolivälissä. Google Mapsin ja Street View:n kautta pääsee muuten hauskalle katselureissulle tietokoneen ruudulla.
Siellä oli niin ihania pikku kauppoja että meinasin monesti pyörtyä kynnyksellä. Sisustusliikkeitä, teebaari, vaatekauppoja, lastenliikkeitä, sukellustavaraliike, pyöräkauppoja ja vaikka sun mitä. Erityinen suosikkikauppa on Klevering -sisustusliike josta löytyy mm. Marimekkoa ja Iittalaa. Palvelu oli (ainakin eilen) amsterdamilaiseen tyyliin koppavaa mutta muuten se on aivan ihana kauppa. Sieltä tarttuikin pari salaista lahjaa mukaan ;-) Muuten en paljoa shoppaillut, matkaan lähti pari korttia, teetä ja muuta sellaista pientä.

Illalla mentiin Tonyn kanssa 5-vuotisillalliselle keskustaan, kanavan varteen. Emme siis ole olleet yhdessä viittä vuotta, vaan olemme tunteneet toisemme viiden vuoden ajan. Kun kumpikaan ei muista että milloinka sitä alettiin seurustelemaan ja kun tässä välissä on ehditty jo erota ja palata yhteen, niin meillä ei ole varsinaista vuosipäivää. Päätimme näin ollen juhlistaa vuosia syyskuun toisella viikolla. Ja oikein mukava ilta olikin. Istuimme yömyöhään terassilla, vilkutimme ohilipuville veneilijöille ja oli lämmin.

Tänään on sitten ollut vähän tylsempää. Tony asettui sunnuntaiasentoonsa sohvalle ja on viettänyt aikaa kavereidensa kanssa PS:n välityksellä (oh niin boring minun mielestä). Minä kävin harhailemassa kirjakaupassa ja join teetä kahvilassa. Aurinkokin tuli esiin iltapäivän mittaan eli viikonlopulle saadaan varmaan kauniin aurinkoinen päätös. Vielä on sunnuntaita jäljellä!
Tulevaa työviikkoa en jaksa edes ajatella, blääh.

4 kommenttia:

 1. Kivalta kuulosti 5-vuotisjuhlintanne:)

  Onnittelut vaan
  että olette tunteneet noinkin kauan jo ja kokeneet yhdessä paljon;).

  Jamssi

  P.S Jos kaipaat shoppialuseuraa
  täältä löytyy:P.

  Jamssi

  VastaaPoista
 2. Kiitos :-)
  Hyvä tietää että shoppailuseuraa löytyy !!

  VastaaPoista
 3. Eksyttiin eilen ensimmäistä kertaa Haarlemmerstraatille/dijkille, vaikka on täällä asuttu pari kuukautta ja sitä ennen luuhattu turisteina vaikka kuinka paljon. Tuli sellainen olo, että ihania kauppoja toisensa jälkeen, hinnat tosin vähemmän ihania (erityisesti japanilaisessa kaupassa). Aikamoiset ostokset tuli kotiin kannettua, vaikka suklaakauppaan/konditoriaan ei edes uskallettu mennä sisälle asti.

  VastaaPoista
 4. Siellä on kyllä niin kivoja kauppoja ettei oo tosikaan! Kävin viikko sitten viimeksi :-)

  VastaaPoista