lauantai 23. lokakuuta 2010

Vettä, työtä ja pepernoten

Lokakuista kynttilätunnelmaa olohuoneessa

On ollut märkä viikko: on saatu reippaasti vettä ja rakeita, välillä on ukkostanut ja hetken päästä on paistanut aurinko kirkkaalta taivaalta.

Pikku makuuhuoneeseenkin satoi taas vettä katon läpi. Vakuutusmiehen piti tulla viime viikolla arvioimaan sen elokuisen vesivahingon kustannuksia, mutta hän sairastui joten tapaaminen on siirtynyt ensi viikkoon. Tulkoon nyt pian, muuten huoneesta ei ole kohta jäljellä mitään, huuhtoutunut pois veden mukana (no melkein).

Vuokralautakunnan miehestä ei ole kuulunut vähään aikaan mitään. Laitoin viestiä eli odotellaan.


Tony on kauheassa flunssassa. Toivon pyhästi ettei tauti tarttuisi minuun. Sain oman osuuteni syysflunssasta jo pari viikkoa sitten.

Minä toheloin silittäessäni vaatteita keskiviikkoaamuna ja sihautin silitysraudalla kunnon polttomerkin vasempaan käsivarteen. Se oli aika iso au! Olin jo myöhässä töistä mutta myöhästyin tietysti vielä enemmän. Olipahan ainakin näyttää todistusaineistoa myöhästymisestä.

Nämä eivät olekaan mitä tahansa papanoita vaan chocolade pepernoten eli suklaalla kuorrutettuja piparinappuloita. Kuuluvat tähän Sinterklaasia edeltävään aikaan. Olen syönyt jo ainakin kilon tällä viikolla.

Töissä on konserttiviikko. Keskiviikkona oli ensimmäinen konsertti Leidenissä, tänään Muziekgebouw:ssa Amsterdamissa ja huomenna Tilburgissa. Tänään ja huomenna olen minäkin mukana. Solistina on sopraano Barbara Hannigan ja ohjelmassa Wagnerin, Brittenin ja Schönbergin teoksia.

Olen tehnyt nyt muutaman kuukauden sponsori- ja kutsuvierashommia, joista lupauduin huolehtimaan siihen saakka kunnes uusi kollega aloittaa. Tuo armon hetki koittaa marraskuun alussa ja saan sitten lyhennettyä työviikkoani muutamalla tunnilla. Halleluja! Olen varmasti järjestämässä samoja hommia tulevaisuudessakin, mutta päävastuu siirtyy pois minun harteiltani.

Marraskuun alussa tapahtuu muutakin hauskaa, sillä matkustamme Tonyn kanssa Suomeen pitkäksi viikonlopuksi. Sisko-kulta menee naimisiin ja osallistumme juhlintaan.
Enää pari viikkoa ja sitten menoksi! On hyvä että on jotain mitä odottaa!

2 kommenttia:

  1. Tuntuu olevan kosteata siellä, tutustu tähän http://www.google.com/search?hl=fi&q=De+verhuurder+is+verantwoordelijk+voor+waterschade&btnG=Haku&aq=f&aqi=&aql=&oq=&gs_rfai=
    saat vastauksia ja ohjeita ;)ps. paina päälle

    VastaaPoista
  2. No, tuo vuotokohtahan ei siis ole meidän asunnossa vaan yläkerran parvekkeella, sen takia omistaja on "sotkettu" mukaan alusta alkaen. Mahdollisesti omistajan vakuutus korvaa talolle aiheutuneet vahingot. Tai sitten ei. Ovat ne omistajan lähettämät kätyrit aiemminkin käyneet paikkaamassa laastarilla kosteudesta irronneita sisäkaton laattoja tuossa samaisessa huoneessa.

    Meille ei ole sen kummempaa aineellista vahinkoa sattunut, huoneessa ollut patja kastui mutta se on jo kuivunut. Huone on ollut tietysti jo käyttökelvottomana jonkin aikaa, mutta kyllä me tänne kämppään vielä mahdutaan :-)

    VastaaPoista