maanantai 11. lokakuuta 2010

Vieraita, konsertteja ja taidetta

Leiden eilen

Viikonloppu sujui mukavasti skottivieraiden ja lastenkonserttien parissa. Olin lauantaina koko päivän Concertgebouw:ssa, eilen Leidenissä. Iltaisin ehdin vieraiden mukaan ulos syömään ja lauantaina juhlittiin Timon synttäreitäkin.

Leidenin konsertit olivat tässä De Waag-rakennuksessa

De Waag on vuonna 1657 valmistunut "punnitustalo", jossa punnittiin kaupunkiin jokia ja kanavia pitkin tulleet tavarat. De Waag onkin aivan kanavan vieressä.

Lämmittelyä ennen konserttia

Wikipedia tietää kertoa että Waagin viimeinen juusto punnittiin vuonna 1972. Nykyisin talo on lähinnä konserttikäytössä ja vaa'at on viety jonnekin muualle.


Tunnelma tiivistyy (äiti milloin se konsertti alkaa?)


Tänä aamuna saatoin vieraat lentokentälle ja sittenpä olenkin viettänyt rattoisaa vapaapäivää.

Kävin Van Gogh-museossa katsastamassa uuden Illusie en werkelijkheid-näyttelyn - siellähän olikin puoli Ateneumia näytteillä (no melkein). Gallen-Kallelan iki-ihana Poika ja varis, Edelfeltin koskettava Lapsen ruumissaatto sekä valoisa Luxembourgin puistossa, ja monta monta muuta suurta taideteosta. Niin maineeltaan, vaikutukseltaan kuin kooltaankin. Samainen näyttely matkustaa loppuvuodesta 2012 Helsinkiin, nimellä Arjen sankarit. Tästä linkistä löytyy Hesarin juttu aiheesta.

Loppupäivän ajattelin rentoilla täällä kotona ja katsoa dvd:ltä Ylpeys ja ennakkoluulo-leffaa. Oooh Mr. Darcy!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti