sunnuntai 26. joulukuuta 2010

Vain herkkusuille

Tänä jouluna on herkuteltu ihan olan takaa. En ole mikään taiturikokki tai -leipuri (tässä asiassa omena on pudonnut valitettavan kauas puusta), mutta yksi tämän joulun herkuista oli niin helppotekoinen että jopa tällainen tumpelo onnistui.

Kyseessä on valkosuklaa-pekaanipähkinä-vaahtokarkkiherkku ja ohjeen sain työkaveriltani Karinilta. Ohje on alunperin jostain amerikkalaisesta herkkukirjasta. Ja huom. - tämä ohje sopii vain herkkusuille, ei kalorinlaskijoille ;-)

Tässä lyhyt ohje kiinnostuneille:
  • Sulata valkosuklaa: itse sulatin 400 g valkosuklaata kulhossa kattilassa, hiukan vähempikin olisi riittänyt


  • paahda reilu kourallinen valmiiksi suolattuja pekaanipähkinöitä pannulla voissa


  • Leikkaa vaahtokarkit pieniksi palasiksi: käytin tällaisia valkoisia amerikkalaisia vaahtokarkkeja
  • Levitä esim. uunivuokaan leivinpaperi ja kaada sen päälle pähkinät, vaahtokarkin palaset ja sulanut suklaa
  • Laita vuoka jääkappiin muutamaksi tunniksi - kun levy on jähmettynyt, leikkaa veitsellä tai murra itse pieniksi palasiksi
  • Nauti!

2 kommenttia:

  1. Nam! Taidanpa joskus yrittää. Nyt on suklaakakku vielä syömättä ja juustotarjotin tyhjentämättä.

    VastaaPoista
  2. Minä en syö noita suklaita tänään enää yhtään. Nyt on punaviinin ja juustojen vuoro ;-D

    VastaaPoista