Kyseessä on valkosuklaa-pekaanipähkinä-vaahtokarkkiherkku ja ohjeen sain työkaveriltani Karinilta. Ohje on alunperin jostain amerikkalaisesta herkkukirjasta. Ja huom. - tämä ohje sopii vain herkkusuille, ei kalorinlaskijoille ;-)
Tässä lyhyt ohje kiinnostuneille:
- Sulata valkosuklaa: itse sulatin 400 g valkosuklaata kulhossa kattilassa, hiukan vähempikin olisi riittänyt
- paahda reilu kourallinen valmiiksi suolattuja pekaanipähkinöitä pannulla voissa
- Leikkaa vaahtokarkit pieniksi palasiksi: käytin tällaisia valkoisia amerikkalaisia vaahtokarkkeja
- Levitä esim. uunivuokaan leivinpaperi ja kaada sen päälle pähkinät, vaahtokarkin palaset ja sulanut suklaa
- Laita vuoka jääkappiin muutamaksi tunniksi - kun levy on jähmettynyt, leikkaa veitsellä tai murra itse pieniksi palasiksi
- Nauti!
Nam! Taidanpa joskus yrittää. Nyt on suklaakakku vielä syömättä ja juustotarjotin tyhjentämättä.
VastaaPoistaMinä en syö noita suklaita tänään enää yhtään. Nyt on punaviinin ja juustojen vuoro ;-D
VastaaPoista