sunnuntai 22. toukokuuta 2011

Lomahaaveilua

Meidän kesäloma ajoittuu tänä vuonna ilmeisesti elokuulle eli valitettavasti Euroopan kiireisimpään, (luultavimmin) kuumimpaan ja kalleimpaan aikaan. Mitään lomavarauksia ei olla vielä tehty, katsotaan nyt ensin miten tuo Tonyn työtilanne kehittyy. Ja parasta on pitää Islannin tuhkapilveäkin silmällä, toivottavasti ei saada viime vuoden kaltaista tuhkakaaosta...

Mutta näin kesän kynnyksellä on varsin mukavaa haaveilla lomasta ja tietenkin rajattomasta lomabudjetista.

Entäpä jos lähtisi rinkka selässä interreilaamaan pitkin Eurooppaa? Täältä käsin saisi suuren osan Eurooppaa kattavan, 22 päivän junalipun 479 eurolla. Siinä olisikin jännitystä ja seikkailua kerrakseen.

Myös pohjoisen Skotlannin saaret kiinnostavat. Ennen matkaan lähtöä pitäisi tehdä kohtalaisesti googlailua netissä ja ottaa selville miten sinne pääsee. Autolla ja lautoilla varmaan matkaa parhaiten, tuolla tuskin on kattavaa joukkoliikennesysteemiä. Jylhiä maisemia, paljon merta ja todennäköisesti aimo annos sadetta.

Minä tykkäisin myös islanninhevosvaelluksesta kesäisessä Suomessa. Vauhdin hurmaa, upeita maisemia ja metsäteitä. Olen ollut joskus aikoinaan yhden päivän issikkavaelluksilla Islannissa ja Suomessa ja olisipa taas hauskaa kavuta hepan selkään.

Hollannin tungos ja väenpaljous alkaa aika ajoin ahdistaa. Miltäpä kuulostaisi muutaman viikon asuntoautoseikkailu Kanadassa? Vapautta, tilaa, luontoa.

Eikä sen asuntoauton tarvitsisi olla viimeisen päälle, voihan sitä vaikka tällaisellakin volkkarilla huristella. Nostalgiaa!

En ole koskaan matkaillut manner-Espanjassa. Mitä jos lentäisi jonnekin pohjois-Espanjaan, tarvittaessa vaikka Barcelonaan ja vuokraisi sieltä auton? Ajaisi pohjoiseen rannikolle ja siitä sitten omaa vauhtia kohti länttä.

Muutaman hotellin voisi vaikkapa varata etukäteen ja tehdä päivän autoretkiä ympäristöön ja rannalle. Varmasti paljon nähtävää ja koettavaa.

Tai miksi ei matkustettaisi kiehtovaan Kuubaan! Lämpöä, aurinkoa, rantoja, vanhoja autoja ja kuubalaista musiikkia.

Kyllä kelpaa haaveilla... mielessä olisi vielä kymmenen muutakin lomakohdetta. Mieluiten matkustaisin paikkaan missä en ole käynyt koskaan ennen - loma saisi tuoda mukanaan uusia elämyksiä ja seikkailuja!

(kuvat: myfirstholiday.com, beyond.fr, naimisiin.info, realadventures.com, motorhomestoday.com, spain.info, vliegfabriek.nl ja Google Maps)

3 kommenttia:

  1. Oioi, kuulostaa ihan unelmalta! Mä haluaisin myös Skotlantiin ja viimeisimpänä toiveena Jerseyn saari:) Lainasimme miehen vanhemmilta Bergerac-dvdeitä ja muistin että oon halunnut käydä siellä;)

    Skotlanti on ollut haaveena jo pari keää sillä mä luulisin että mun 11 ja 13 vuotiaille popille se olis kanssa kiva kohde:) Me käytäisiin varmaan katsomassa Lochnessin hirviötä ja niitä linnoja (tai niiden raunioita:)

    Tuollaisen volkkarin haluan myös ehdottomasti!

    VastaaPoista
  2. Skotlanti on UPEA...suosittelen kovasti. Ja kyllä se Nessiekin sieltä muuten löytyy ;-D

    VastaaPoista