torstai 23. kesäkuuta 2011

Jälleen protestoidaan


Jännitys Hollannin kulttuurielämässä tiivistyy. Ensi maanantaina on SE päivä jolloin parlamentissa keskustellaan ja päätetään kulttuurialan tulevista säästötoimenpiteistä. Teatterit, orkesterit, konserttitalot, yhtyeet, museot, kirjastot ja kaikenlaiset kulttuurialan järjestöt ovat järjestäytyneet, lyöneet viisaat päänsä yhteen ja organisoineet protestimarssin ensi sunnuntaiksi. Marssi alkaa illalla Rotterdamista ja päättyy aamuyöllä (!) Haagiin, missä aamutuimaan keräännytään parlamenttitalon läheisyyteen osoittamaan mieltä. Olen itse todennäköisesti menossa maanantaiaamuna Haagiin, osa kollegoista kulkee myös marssissa mukana.
Protestin tunnuksena on tuo valkoinen rasti mustalla taustalla - näitä rasteja näkee paljon jo Facebookin profiilikuvissakin (jos olette ihmetelleet). Sivulta Mars der beschaving löytyy myös lisätietoa marssista (hollanniksi).

On tietenkin täysin epäselvää onko (tästäkään) protestista mitään hyötyä, mutta ei se paikallaan istuminenkaan tuota paljoa tulosta. Wish us luck!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti