torstai 14. heinäkuuta 2011

Tulta ja sadetta

Amsterdamissa tapahtuu. Toissayönä tulipalo tuhosi täysin Keizersgrachtin varrella olevan kiinteistön. 1800-luvun lopulla rakennetussa talossa oli ennen kaupunginkirjasto, ja se oli juuri remontoitu hotellikäyttöön (toivottavasti eivät vielä ottaneet vastaan varauksia!).

Kukaan ei onneksi loukkaantunut ja palo saatiin parissa tunnissa hallintaan. Kaupungin virkamiehet ovat jo päättäneet rakentaa julkisivun uudelleen täsmälleen samanlaiseksi.

***

Vietän tänään sateista vapaapäivää. Vettä on tullut tiistai-illasta alkaen eikä lämpötilakaan päätä huimaa: asteita on +13-15C välillä. Eilen illalla oli niin synkkää ja pimeää, aivan kuin lokakuussa! Kaivauduin jumpan jälkeen sohvalle viltin alle teekupposen kera.

Uuden lämpökattilan asentajat saapuivat viimein puolisen tuntia sitten ja hikoilevat ja kiroilevat nyt meidän keittiössä. Tällä hetkellä he yrittävät vielä irrottaa vanhaa kattilaa joten voi olla että tuossa hommassa menee muutama tunti...tai päivä.
No, ei tässä ole kiire ulkoilemaan, meidän päällä pyörii nimittäin tällainen mega-sadepilvi (ihan kuin katkarapu!):


Mukavampaa ja aurinkoisempaa torstaita teille!

(ylempi kuva: ANP/Greta Beins, alempi kuva: buienradar.nl)

2 kommenttia:

  1. Toivottavasti sade hellittää. Täälläkin on ollut kovin sateista ja ajatukset on kieltämättä olleet samaiset, ei kai se syksy nyt jo tule...

    VastaaPoista
  2. Ei olla kovin lämpimästä kesästä vielä saatu nauttia...helteet olivat silloin huhtikuussa! Tänään on poutainen ja lämmin päivä, huomenna kuulema taas viilenee ja tulee sadekuuroja, huhhuh!
    Toivotaan parempaa säätä meille ja teille! Mukavaa viikonloppua :-)

    VastaaPoista