keskiviikko 16. marraskuuta 2011

Reissussa

Suuripiirteinen autoilureitti

Nyt on viimein käyty Pohjois-Irlannissa! Kyllä tykkäsin. Aivan ihana paikka ja niin ystävälliset ihmiset. Oikein sydämellinen vastaanotto joka puolella :-)

Reitti vähän lähempää

That's what I call a breakfast, sanoi Tony

Tony popsi makkaroita melkein joka aamu, minä otin vähän iisimmin. Beans on toast oli tosi hyvää (student breakfast, kuulemma) ja samoin tee, ja paahtoleipä hillolla!


Kulkuneuvona meillä oli tällainen "bussi", vaikka olimme varanneet "kompaktin" auton - antoivat jostain syystä seuraavan kokoluokan kaaran. Minä en ratin taakse uskaltautunut kun se oli oikealla ja liikennekin kulki väärällä puolen tietä ;-D

Glens of Antrim

Perjantaina oltiin Belfastissa ja tuli aivan taivaan täydeltä vettä. Aika kuluikin kaupasta toiseen juosten ja kastuen. Lauantaina tuli aurinko esiin ja ajoimme rannikkotietä pitkin pohjoiseen. Kertakaikkisen upeat maisemat! Kirpeä sää ja raikas ilma.

Glens of Antrim


Nautimme lounasta pienessä Bushmills-kylässä, missä sijaitsee myös Bushmillsin viskitislaamo (sinne ei tällä kertaa ehditty).Kävimme loikkimassa Giant's Causeway-kivetyksillä - tämä olikin varsinainen turistirysä, paikka suorastaan kuhisi kaikenmaalaisia vierailijoita!
(onnistuin rajaamaan turistit kamerakulman ulkopuolelle)
Luin Wikipediasta, että Giant's Causeway on Pohjois-Irlannin suosituin nähtävyys, mutta en olisi uskonut että siellä on noin paljon kävijöitä vielä marraskuussa!


Kivet ovat kuin palapelin paloja, tosi erikoista! Kalliomuodostelma on syntynyt 50-60 miljoonaa vuotta sitten tulivuoren purkauksen ja laavavirran seurauksena.


Matkan jännittävimmät hetket koettiin lauantaina hämärän laskeuduttua - juutuimme irlantilaiseen liikenneruuhkaan eli kapoinen kylätie oli yhtäkkiä täynnä lampaita ;-D Ja nehän eivät mielellään väistyneet! Kyllä niitä lampaita riittikin joka puolella, pellot täynnä!

Sunnuntai ja maanantai vietettiin kavereiden ja Tonyn perheen seurassa, viihdyttiin erittäin hyvin. Kaikin puolin mukava ja mieleenpainuva reissu - menoa hidasti vain jostain napattu vatsapöpö josta tuli aivan kauhean kipeä massu, kuvotus ja väsymys. Nyt tauti on onneksi jo melkein selätetty. Ei muuta kuin teen keittoon, Tetley-teepussit odottaa!

11 kommenttia:

 1. Näyttää mukavalta reissulta, voin vain kuvitella juuttumisen lammaslauman keskelle (kuin jostain James Herriotin kirjasta)... Oikein pienet fontit blogissasi tahtoo jäädä hieman epäselviksi kannettavani näytöllä, liekö tarvetta silmälaseille 8)...

  VastaaPoista
 2. Kiitos kommentista, laitanpas tuota tekstiä samantien vähän suuremmalle :-)

  VastaaPoista
 3. Ohhoh, yhdestä välitekstistä tulikin nyt aika pieni enkä saa sitä enää suuremmalle :-(

  VastaaPoista
 4. Ihania kuvia! Se lammasruuhka on meillä aika yleinen näky, ne otukset kun ei juuri tunnun autoja edes pelkäävän. Kerran olen autolla ryöminyt ihan lampaan kylkeen kiinni ja silloinkin se vain vilkaisi autoa ja jatkoi syömistään :)

  VastaaPoista
 5. Kivalta näyttää reissukuvat:)

  Toiv. vatsapöpöt jo ohi ja taltutettu!

  Jamssi

  VastaaPoista
 6. Voi minäkin haluaisin. Siis Irlantiin. En vatsapöpöä. Vietimme 3 kk Briteissä englantia preppaamassa. Harmitti olla niin lähellä Irlantia (ja Scotlantia myös), mutta aika ei vain riittänyt vierailuun. Ehkä sitten joskus eläkeläisinä, kun jälkipolvi jo kirmaa omilla matkoillaan?

  Olihan se kiva nähdä maisemia näinkin.

  VastaaPoista
 7. Minna M - Ei ollut lampailla kiirettä, tuijottelivat vain meitä tympääntyneen näköisinä ;-D

  Jamelia - Päivä päivältä parempi olo, onneksi!

  Mine - Onneksi on tosiaan netti - tykkään niin paljon nojatuolimatkailusta :-)

  VastaaPoista
 8. Paljon ehditte! Tuhti aamiainen, vai mitä? Seuraavan kerran sitten tänne etelään.

  VastaaPoista
 9. Kiva, että satettomuustilaukseni piti edes osan reissusta paikkansa. Täytyi ihan tarkistaa yksi juttu; kävit meiltä reilun tunnin päässä: 1 tunti 26 min
  118,9 km - M1 ja A1
  sanoo google.

  "Vasta" 13 vuotta täällä asunut enkä vieläkään ole ehtinyt käydä Giant's Causeway - vähänkö nolottaa tunnustaa...

  VastaaPoista
 10. Vihreatniityt - Tuo aamiainen taitaa olla se asia mitä Tony kaipaa eniten! Matkatoivelistalla on ehdottomasti myös saaren eteläpuolen kiertue.

  Heljä - Vain perjantaina satoi, muuten paistoi aurinko eli tosi hyvin meni :-D Pyörähdettiin siis aika lähellä! Haaveissa on kiertää joku päivä etelämpääkin.

  VastaaPoista
 11. Tyylikästä maisemaa, kiitos nojatuoli matkasta.

  VastaaPoista