torstai 22. joulukuuta 2011

Jouluviikon kiireitä

Elokuvateatteri Tuschinski

Viikko on ollut tähän mennessä aikamoista hulinaa. Töissä on varsinainen survival-viikko, vielä yksi työpäivä jäljellä ennen lyhyttä lomaa.

Joko se leffa alkaa?

Tiistai-iltana kävin parin kaverin kanssa elokuvissa Amsterdamin kauneimmassa elokuvateatterissa, Pathé Tuschinskissa. Tuschinskissa kannattaa vaikka vain käydä kääntymässä ala-aulassa, talo on näkemisen arvoinen sekoitus eri tyylejä - Art Decoa, Art Nouveauta, Jugend-tyyliä sekä Amsterdamilaista koulukuntaa. Talosta löytyy kuusi salia, joista suurimmassa on 789 paikkaa. Meillä kävi tuuria sillä pääsimme tiistaina tähän pääsaliin :-) Siellä kannattaa muuten pitää kassit tuolilla sillä välillä paikka vilisee hiiriä !! En nähnyt/kuullut onneksi yhtään, mutta hiiriä on kuulema ihan riesaksi asti, niistä oli jokin aika sitten juttua lehdessäkin.

Itse elokuva oli sitten vähemmän näyttävä esitys nimeltä New Year's Eve. Sellainen tyttöjen höpöhöpö-leffa, mukavaa ja täysin harmitonta ajanvietettä. Ette jää paljosta paitsi jos jää tämä näkemättä.


Keskiviikkoaamuna kävimme työkavereiden kanssa jo perinteeksi muodostuneella jouluaamiaisella. Paikkana mukava ja lämmin leipomo/kahvila, Gebr. Niemeijer Amsterdamin keskustassa.


Pöydältä löytyi tällainen varattu-kyltti - taas uusi versio Sinfoniettasta, hahaha!


Ja katsokaas kenen käsipuoleen pääsin aamiaisen jälkeen! Valepukki se vain tosin oli, vaikka osasikin parisen sanaa suomea. Oikealla pukilla on varmaan kiirettä, en ole vielä nähnyt täällä meillä päin. En muistanut lähettää kirjettä tänä vuonna, mutta kaipa olen ollut aika kilttinä kun tuonne kuusen alle on jo ilmestynyt aika monta pakettia! ;-D

3 kommenttia:

 1. Onpas laiha pukki;D Hyvää Joulua!

  VastaaPoista
 2. Lämmintä ja levollista Joulua!

  VastaaPoista
 3. Yaelian - Pitkä ja laiha tosiaan. Ei todellakaan ollut se aito pukki!

  Ari - Kiitos oikein paljon ja iloiset jouluntoivotuksen sinullekin!

  VastaaPoista