keskiviikko 16. toukokuuta 2012

Kesäidea


Kesä lähestyy, vaikka ei siltä oikein tunnu täällä Hollannin sateessa ja tuulessa. Lämpötila pysyttelee sitkeästi +10-15 asteen välillä ja sadetta riittää - tänäänkin jouduin pyöräillessä yllätyssadekuuron uhriksi. Ihan tyhjästä ropsautti saavillisen vettä niskaan, loppui kuin seinään parin minuutin päästä.
Ja kun kesä kerta lähestyy niin samalla lähestyy myös loma. Vielä jokin aika sitten minulla oli haaveissa yläkuvan tyylinen loma cocktaileineen :-D 

Mutta sitten keksin että voihan sitä tehdä muutakin. Jotain hyödyllistä. Ja erilaista. Muistin viime kesänä hiukan seuraamani festivaalin Skotlannissa, kurkkasin nettisivua ja ta-daa! Ilmoittauduin sinne vapaaehtoiseksi apulaiseksi. (iik!)

Sain myöntävän vastauksen ilmoittautumiseeni alkuviikosta, varasin lennot ja nyt sumplin vielä viimeisiä majoitusjärjestelyjä festivaalin ajaksi. Jo matka sinänsä on varsinainen seikkailu, sillä festivaali sijaitsee tuolla pisteessä A:

Lennän Invernessiin, sieltä sitten bussilla Ullapooliin ja lautalla Stornowayhin.

Festivaali on kelttiläisen kulttuurin festivaali, mukana on paljon uutta ja vanhaa (diddldi-diddldi-diddldi-dii) musiikkia, laulua, tanssia, työpajoja ja vaikka mitä aiheeseen liittyvää. Mulle uutta ja ihmeellistä ;-) Tällaista on odotettavissa:Eli heinäkuussa rinkka selkään ja menoksi. Sitä ennen olisi vielä hankittava tuulta ja sadetta pitävä takki ja kevyemmät kumpparit (jos löytyy).
Vierivä Riitta ei sammaloidu!

(kissakuva: bongattu Facebookista, karttakuvat: Google Maps)

8 kommenttia:

 1. Tuo teidän säätilanne kuulostaa kovin tutulta. Tänään ei täällä satanut ollenkaan, mutta ei täällä mitkään kesäkelit ole. Tämä kevät jäi jossakin välissä vaiheeseen, eikä näytä valmista tulevan. Huokaus!

  Vähän on "korvessa" tai siis merssä (!!!!) tuo festaripaikka. Varmasti mielenkiintoinen kokemus ja matka tiedossa. Opit sitten kunnon didliaitakin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Just luin Ilta-Sanomista että Pohjois-Karjalaan on luvattu tälle päivälle +25C !? Meillä hyvä jos ylletään +15C:n paremmalle puolelle. Global warming...
   Myönnän että yksi syy lähteä tuonne festarille on se, että se on niin kaukana monen mutkan takana sekä paikassa missä en ole käynyt ennen ;-)

   Poista
 2. Kuulostaa ihan mahtavalta matkasuunnitelmalta! Ja se on totta, että uudet tilanteet (kommelluksineen ja haasteineen) pitävät mielen virkeänä! ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jännityksellä odotan meneekö kaikki hyvin. En ole paljoa matkustellut yksin joten siinäkin on oma jännityksensä. Mutta pysyypähän tosiaan mieli virkeänä :-)

   Poista
 3. Vastaukset
  1. Jännää! On jotain mitä odottaa kuin kuuta nousevaa :-D

   Poista
 4. Erilainen loma, totta tosiaan! En tiennyt tuollaista paikkaa olevan olemassakaan. Missä lie olin sen maantiedon tunnin aikana?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih sano muuta! Ei ole ennen tullut pyörähdettyä Stornowayssä, ei ole oikein ollut reitin varrella ;-D

   Poista