torstai 31. toukokuuta 2012

Suomi kotonani-haaste


Mine Tuhat ja yksi tarinaa matkan varrelta-blogista lähetti minulle Suomi kotonani-haasteen. Tässä haasteessa pyydetään ulkosuomalaisia esittelemään kymmenen suomalaista asiaa kotonaan.

Yläkuvassa näkyykin jo rakas nr. 1: Muumimukit. Laskin ne juuri ja niitä löytyy 25 kappaletta. Lähes kaikki mukit on saatu lahjaksi, erityisesti sisko on kunnostautunut tässä asiassa :-DNr. 2: Suomalaiset astiat. Astioita on kertynyt ylioppilasjuhlista lähtien ja eniten on tullut kerättyä Teema-sarjaa ja Kartio-laseja. Astiakaappi on kuitenkin yksi iloinen sekamelska ;-)


Keittiössä kun ollaan niin tehdäänpä samalla kurkistus ruokakaappiin: sieltä löytyy nr. 3: mausteet. Vakio Suomen-tuliaisia. Pitäisi taas innostua leipomaan...


Makuuhuoneesta löytyy nr 4: pienet taulut. Tärkein on tuo alavasemmalla oleva Heljä Liukko-Sundströmin Mansikkapaikka, jonka sai ylioppilaslahjaksi.


Nr. 5: Suomen liput. Näitä on yhteensä kolme, kaksi "tikullista" ja sitten yksi iso. Ovat erityisesti tarpeen juhannuksena.Nr. 6: Suomi-design. Lasiesineitä on saatu lahjaksi. Kynttilöitä poltetaan kesät talvet Kivi-tuikuissa ja muissa lasikipoissa. Aalto-mineissä tulee säilöttyä milloin mitäkin pientä. Mini-poron olen ostanut itse Pentikin liikkeestä Joensuusta ja tuonut sellaisen tänne monelle tuliaiseksi.


No näitä riittää ja joka Suomen reissulla tulee raahattua lisää: nr. 7 kirjat. Hätä tulee kun loppuu suomenkielinen luettava. Nyt on vielä onneksi monta pokkaria jäljellä.Nr. 8 on Sibelius. Hän on läsnä cd:n ja kirjojen muodossa. Tästä käy kiittäminen vuonna 2006 valmistunutta gradua. Ja loppumatonta Sibelius-rakkautta.


Olkkarista löytyy nr. 9: kalenteri. Tästä yritän seurata suomalaisia nimipäiviä mutta unohdan lähes poikkeuksetta onnitella nimpparisankaria...


Olkkarin sohvalla lepäävät nämä kaksi rakasta villaista - nr. 10: viltit. Molemmat on saatu lahjaksi äidiltä ja isältä. Alempi on ostettu eräältä maatilalta Joensuu-Lieksa-välillä, villa on maatilan omista lampaista ja peitto on emännän kutoma. Tilkkutäkki on äidin yhteen virkkaama ja taitaa siinä olla minunkin neulomia paloja. Tätä vilttiä kutsutaan myös kissanviltiksi eli on kissavieraiden suosiossa ;-)

Eli paljon on tärkeää Suomi-tavaraa ympärillä. Monesta esineestä on myös hyvin muistissa milloin ja mistä on hankittu, tai keneltä saatu.
Haasteen saa tästä napata ken haluaa - mukavaa on ollut käydä katselemassa muiden Suomi-kokoelmia!

17 kommenttia:

 1. Hauska nähdä miten samanlaisia suomalaiskokoelmia meillä on maailmalla....ehkä lisäisin tuohon Arabian vuosilautasia ja puiset juustokehät ! Hassua on, että esimerkiksi astioissa meillä on varmaan 95% suomalaisia astioita vaikka on asuttu poissa jo 17 vuotta ! Ne on vissiin aika kestäviä astioita... :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä nuo astiat on tosi tärkeitä ulkosuomalaiselle! Tosin Tonylla meni monta vuotta ennen kuin ymmärsi että olen OIKEASTI erittäin kiintynyt kaikkiin kippoihin ja kuppeihin! Teema on kestävää. Meiltä löytyy kaksi Teema-kulhoa ja kahvikuppia jotka ovat peräisin 1950-luvulta.

   Poista
 2. Kivoja! Mösjöö aina ihmettelee, että miksi ostan Suomesta kuivahiivaa kun sitä saa täältäkin. Mutta täällä 7g pussit ja suomalaisissa resepteissä useimmiten tuore hiivaa (jota onneksi nyt puolalaiset kaupat tarjoavat) tai 11g kuivahiivaa. Keittiövaaka on vain 5g tarkkuudella eli punnitse siitä sitten kahdesta 7g pussista 11g ...
  Valoisaa viikonloppua ja kesäkuun ensimmäistä päivää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo on niin totta. Kuinka paljon helpompaa onkaan leipoa/laittaa ruokaa suomalaisen reseptin mukaan suomalaisista tuotteista! Täältä saa myös kuivahiivaa mutta varsinkin pullan teossa luotan enemmän suomalaiseen :-) Aurinkoista viikonloppua sinnekin!

   Poista
 3. Aika vaikuttava muumimuki-kokoelma! :) Meillä taitaa olla vain 5. Miunki pitäis tehdä tää haaste. Koko viikon oonkin jo miettiny mitä kaikkea suomalaista meillä on ja sitä on lopulta yllättävän paljon. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukit ovat aina hyvä tuliainen :-D Nappaa ihmeessä haaste omaan blogiin, tosi hauska on ollut katsella mitä muiden kotoa löytyy!

   Poista
 4. Oli hauskaa kurkistaa taas yhteen suomalaiseen kotiin maailmalla:). Kunnioitettavasti on sinullakin kaikenlaista kertynyt. Minulla on muuten astiastot Suomessa odottamassa, niitä en raahannut maailmalle. Riittää, että TIEDÄN minun omistavan ne ja saavan joskus käyttööni.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Astiat ja suomalainen design on kyllä vilahtanut monessa postauksessa, tärkeät ovat! :-)

   Poista
 5. No mulla ei ole blogia, mutta aloin miettimään, että mistä kaikesta voisin ottaa kuvia niin tuli ainakin mieleen mun koirat (suomenlapinkoiria), sauna, äidin kutomat villasukat, koivu ja mäntytolu-pakkaukset, Lumenen kosmetiikka, kirjat, suomalaiset astiat ja pyyhkeet, pakasteesta löytyy äidin poimimia mustikoita ja viimeisenä Anna-lehti, joka mulle tällä hetkellä tulee Suomesta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Koirat on ihan huippu-kuvauskohde tähän postaukseen, ei löydykään joka ulkosuomalaiskodista :-D

   Poista
 6. Hei joo, mielelläni otan haasteen vastaan. Kiitos kivoista kuvista :)

  VastaaPoista
 7. Otan kylla haasteen vastaan...kunhan kerkeen niin kuvaan ja kirjoitan blogiini....Tervetuloa vierailulle koska vain!

  VastaaPoista