tiistai 15. tammikuuta 2013

Talvikaaosta


Eilinen säätiedotus lupailikin jo lunta, mutta silti verhon raosta paljastui aamulla ihana yllätys: paljon lunta! Sitä tuli sellaiset 8 senttiä Amsterdamissa ja Haagissa lähemmäs 20 cm.


Teillä vallitsi tietenkin täysi kaaos. Aamuruuhka oli jopa Hollannin kaikkien aikojen pisin, yhteensä 1007 kilometriä. Kumma miten saavatkin noin monta kilometriä tietä tukkoon näin pienessä maassa, haha!
"Kaikkien aikojen kiireisiin ruuhka"

Minä lähdin aamulla reippaasti bussipysäkille, vartin odottelun jälkeen sieltä tulikin yksi bussi joka oli täpötäynnä. Ei muuta kuin käpälää toisen eteen ja jalkaisin kohti työpaikkaa. Siinä reippaasti askeltaessani kellahdin nolosti kyljelleni lumeen, onneksi ei ollut silminnäkijöitä (kai)! Vähän liukasta... Pääsin lopulta bussin ja ratikan kyytiin ja töihin, kolme varttia myöhässä. Paljon muuten näkyi pyöräilijöitä, en minä vain uskaltanut, hyvä että kävellessä pystyssä pysyn.

Se perinteinen hollantilainen jäähysteria on myös alkanut, tänään on pohjoisessa jo järjestetty ensimmäinen luistelukilpailu luonnonjäällä. Yksi päivän tärkeimmistä uutisaiheista onkin luonnonjään paksuus eri puolilla Hollantia (hohhoijaa sanoo suomalainen). Ensi yöksi on lupailtu pakkasta -5C ja -10C:n välillä, eli hyvältä näyttää.
Minä vain jännään sitä miten pääsen huomenna töihin.

6 kommenttia:

 1. Maanantai oli kyllä melkoinen päivä!
  Onneksi pahimmasta on jo toivuttu.

  Blogistani löytyy sinulle pieni haaste. Nappaa kiinni, jos kiinnostaa :-)
  http://korkeuksissa.blogspot.nl/2013/01/haaste-2x11.html

  VastaaPoista
 2. SE olisi minulle joku unelmien täyttymys. Ajatus luistelusta siellä teidän luonnonjäillä! Kyllä sitä sopii hysterisoisa:). Oletko ollut luistelemassa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi en, enkä ole aikeissa mennäkään. En tiedä pysyisinkö enää luistimilla... Jotenkin luistelun ja hiihdon hinkua ei ole enää, niitä kun oli pakko "harrastaa" silloin kouluaikoina...

   Poista
 3. Tosi kylpmää nyt on hrr
  mulle riittäs jo talvi vaikka onhan maisemat kauniita
  valkeina:P

  Jamssi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaunista on, mutta hankalaksi on mennyt liikkuminen kun eivät saa noita teitä aurattua! Lumi-tiesuola-mössöä on joka paikka täynnä. Mutta eivätkös ne jo luvanneet lämpenevää viikonloppuna?

   Poista