tiistai 18. kesäkuuta 2013

Kuvia Skotlannista

Reissusta on palattu iloisin mielin! Viikko Skotlannissa teki hyvää. Sää oli yllättävän hyvä ja lämmin, ihan turhaan raahasin fleece-paitoja ja huivia mukana.
Tein vajaan viikon verran vapaaehtoistyötä tällaisessa paikassa:


Tässä talossa asuu pieni kommuuni tai yhteisö, yhteensä noin kymmenkunta ihmistä. Ja kaksi kissaa, koira, kanoja ja kaksi possua - eläimet siis tuolla takapihan puolella. Taloon tulee säännöllisesti vieraiksi minunkaltaisia "puolivieraita" (puolet päivästä töitä, toinen puoli vapaata), sekä puutarha-alan opiskelijoita ja muita reissaajia. Talo on myös avoin bed & breakfast-vieraille ja siellä järjestetään erilaisia viikonloppukursseja.

Jaoin tämän huoneen amerikkalaisen puutarhuritytön kanssa:


Ykkösmakuuhuone on varattu hienommille vieraille:


Talo on rakennettu vuonna 1893 ja siellä on 16 makuuhuonetta! Silloin todella elettiin kahden kerroksen elämää: keittiön ovenpielessä roikkuu vieläkin tällainen kellotaulu (alla). Yläkerrasta soitti hieno väki kelloa, alakerrasta kipaistiin palvelemaan. Kellot eivät (valitettavasti) enää ole käytössä...Suosituin hengailupaikka oli kuitenkin keittiö, talon sydän. Tässä on meneillään pinaatin käsittely.

Työpaikkana minulla oli talon viktoriaaninen puutarha. Siellä kasvoi vaikka sun mitä; porkkanoita, pinaattia, kesäkurpitsoita, omenapuita, marjapensaita, valtavasti kukkia jne. Niin vihreää! Ja kaunista! Siirsin pieniä taimia suurempiin ruukkuihin, kastelin kukkia, kitkin rikkaruohoja, siistin pihaa yhdessä muiden kanssa.

Tätä palloa oli pakko halata! Huom. possu taka-alalla.

Tämä oli ihana "toimisto"!
Kissat Charlie ja Minky sekä possut Spotty ja Stripy
Pihalta löytyi myös tällainen "prinsessamökki". Huhu kiertää että tuo vihreä puska pitää mökkiä pystyssä ;D Mukava kesäasunto?Tulossa vielä kuvia rannalta ja Invernessistä. Nyt menen pihalle nauttimaan Hollannin kahden päivän mittaisesta helteestä :D Lämmintä kesäiltaa teillekin!

12 kommenttia:

 1. Oi mikä ihana kokemus ja tuo talo tai "minilinna" on ihastuttava!Lisää kuvia vaan tulemaan!

  VastaaPoista
 2. Wau, Rina! Varmasti taas upea kokemus. Mistä sie löydät noita paikkoja? Vinkkasin nimittäin ystävien tytölle, joka haluaa Britteihin töihin. Ois jotain, mistä aloittaa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan googlaamalla löytyi, taisin etsiä sanoilla "volunteering Scotland" tai jotain sinnepäin. Talon nettisivu on http://www.newboldhouse.org/ ja myös Responsible Travelin kautta voi löytyä vaikka mitä: http://www.responsibletravel.com/

   Poista
 3. Varmaan oli aika kiva reissu! Ainakin paikka näyttää kovin viehättävältä!

  VastaaPoista
 4. Tuolla olisi varmasti voinut viihtyä pitempäänkin. Mikä puutarha!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Katselin jo kalenteria että milloinkas tuonne pääsisi uudestaan. Ei näytä hyvältä, en usko että tänä vuonna. Puutarha (walled garden) oli suuri ja todella kaunis, hyvin hoidettu.

   Poista
 5. Oi oi oi, mikä kasvihuone-toimisto!!! Tuolla tahtoisin olla minäkin!

  VastaaPoista