tiistai 17. syyskuuta 2013

Syyskuulumisia


Sateiset syysterveiset sohvalta! Viikot vilahtavat huomaamatta, ei käy aika pitkäksi.

Kävin reilu viikko sitten muutaman päivän pyrähdyksellä Pohjois-Irlannissa. Kierrettiin Tonyn kanssa sukulaisissa Antrim-Omagh-akselilla ja ehdittiin Belfastiinkin päivävisiitille.


Irlannissa ruoho on todellakin vihreämpää aidan toisella puolella! Kaunista oli, vehreää, ilma oli puhdasta, ihmiset ystävällisiä. Siinä sitä taas mietittiin että mitä hittoa me vieläkin täällä Hollannin ruuhkissa ja happosateissa junnataan, eikö sitä jo viimein voisi muuttaa pois. Meitä täällä pidättelee lähinnä lama, työpaikat siellä haaveilukohteessa eli Skotlannissa ovat kiven alla ja ennen sitä Suurta Muuttoa olisi saatava rahaa kasaan. Rahaa taas ei kasaannu jos toisella ei ole töitä, mikä on tänäkin vuonna ollut valitettavan monen kuukauden ajan ongelmana. Nyt onneksi taas tärppäsi ja Tonylla alkaa huomenna työt (joksikin aikaa).


Anopin tekemä Irish coffee (oli hyvää!)

Ennen Suurta Muuttoa on kuitenkin vielä edessä pienempi muutto Amsterdamin sisällä (ihan tarpeeksi hommaa jo siinäkin!). Asunnon etsintä on nyt "korkattu", kävimme viime viikolla katsomassa ensimmäistä kämppää. Itse asunto oli ihan ok mutta rakennus ja ympäristö sitten eivät niinkään innostaneet. Häntä painui alas jo taloa lähestyttäessä - tälle alueelle me ei kyllä muuteta! Nukkavieru, harmaa ja meluisa katu - kiitimme kohteliaasti ja palasimme suorinta tietä nykyiseen kotiin.
Suurin ongelma asunnonhaussa on tällä hetkellä se, että me ollaan liian aikaisessa - suurin osa nyt tarjolla olevista asunnoista on joko vapaana heti tai 1. lokakuuta alkaen. Koeta siinä sitten löytää asunto 1. joulukuuta alkaen...Mutta juu, valitukset sikseen! On täällä tapahtunut parin viime viikon aikana paljon kivaakin. Kävimme esim. viime sunnuntaina Tonyn kanssa Rijksmuseumissa, mistä kirjoitinkin jo keväällä täällä. Upeasti remontoitu paikka ja valtava! Jaksettiin kiertää puolet museosta, toinen puoli jäi seuraavaan kertaan.


Kirjastoonkin pääsee kurkistamaan laidan yli

Nämähän kävis kivasti meidän olohuoneeseen...

Jozef Israëlsin maalaus. Niin kaunis!Töissäkin on mukavan kiirettä tällä hetkellä - ensi viikolla on orkesterin 25-vuotiskonsertti ja tässä sitä on ihmetelty että miten yhden konsertin järjestämisessä voikin olla niin paljon hommaa. 25-vuotisjuhlaa varten teetettiin mm. myös erikoisjuhlajulisteita (kuva yllä) - muusikot valokuvattiin menneenä kesänä ympäri Amsterdamia heille tärkeissä paikoissa ja nyt julisteita on ympäri kaupunkia. Juhlakonsertti-iltana julisteita on myös nähtävillä Musiikkitalossa.
Minä vastaan konsertin kutsuvieraslistasta (pitäkää peukkuja etten ole tehnyt virheitä!) sekä nyt elokuun alusta myös orkesterin Facebook-fanisivusta sekä Twitteristä. Mieluisaa hommaa eikä pääse kyllästymään :D
Täkäläisestä syyssateesta huolimatta aurinkoista viikonjatkoa! Hännät vain pystyyn :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti