keskiviikko 2. huhtikuuta 2014

Kotimatkalla


Tänään olin iltapäivän vapaalla ja innostuin nappailemaan kotimatkalla kuvia.
Kotimatka alkaa neliötalojen katveessa. Aamulla ja illalla pyörätiellä on enemmän liikennettä, nyt sai polkea rauhassa.


Neliötalotieltä siirrytään siltaa pitkin Java-saarelle. Saaren paikalla oli alunperin 1800-luvulla rakennettu IJ-joen aallonmurtaja, mistä sitä pikku hiljaa levennettiin keskustan suuntaan. 1990-luvulla saaresta kehitettiin asuinalue lukuisine kerrostaloineen. Saaren poikki kulkee neljä kanavaa.


Minä poljen keskellä saarta kulkevaa pyörätietä pitkin. Täällä tapaa usein kissoja.


Saaren itäpuolella on lauttapysäkki. Tästä kulkee lautta IJ-joen toiselle puolen 20 minuutin välein. Lautasta onkin jo pari postausta niin en tänään enää kuvannut.


Joen toisella puolella seurasin hetken vastahakoista koiraa. Oikealle puolelle jää ruma tehdas, siitä poljen aina lujaa ohi.


Pian tehtaan jälkeen alkaa puisto. Täällä olen ajellut ties mitä reittejä pitkin ja eksynyt pari kertaa. Polkuja on useita ja ne kaikki näyttävät samalta. Nyt tiedän jo mikä on parhain reitti puiston läpi. Tie on välillä aika kapea ja kuoppainen joten pitää pitää ajaessa kieli keskellä suuta.


Puiston jälkeen ajan pikku pätkän Nieuwendammerdijkillä, missä kävin kuukausi sitten sunnuntaiajelulla (tässä linkki siihen juttuun). Tämä vihreä kulmatalo olisi myytävänä, netissä kertovat että hintapyyntö on 450 000 €. Tykkään tuosta joutsenkuvasta talon kulmassa.


Kulman takana on lisää vanhoja taloja. Tosi kodikkaan näköisiä ja nättejä.


Idyllisten katujen jälkeen siirrytään sillan ali modernimmalle puolelle. Edessä on puistonpätkä ja hiljainen pyörätie.


Tämän tien päässä käännyn vasemmalle, puikkelehdin parin kerrostalon välistä, sitten tien yli ja siinä onkin jo kotitalo edessä. Jäi sitten ottamatta kuva, mutta parempi onkin lopettaa nättiin ja keväiseen vihreään näkymään. Meidän talo kun on tylsää kiveä ja ympäristö (rumaa) ostoskeskusta. Huomenna sitten poljetaan samaa reittiä toiseen suuntaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti