tiistai 26. toukokuuta 2009

75000 salamaa!

Viime yönä teki mieli ryömiä sängyn alle villakoirien seuraksi sillä täällä oli lähes koko yön kestänyt ukkonen! Kamalaa! Makuuhuone välkkyi salamien loisteessa ja samaan aikaan rytisi ja jyrisi ja tuli taivaan täydeltä vettä ja rakeita. Ja tätä rytäkkää kesti siis tunnista toiseen. Parvekkeen daalia kärsi kovasti; rakeet olivat hakanneet kaikki kolme suurta kukkaa palasiksi. Muuten meillä selvittiin säikähdyksellä, muualla Hollannissa vahingot nousivat 15 miljoonaan. Junat eivät kulkeneet ja liikenne takkuili, mutta siinä nyt ei ole mitään uutta. Hollannin sääkeskus KNMI mittasi yön aikana 75000 salamaa, tästä linkistä löytyy muutamia kuvia. Vastaavanlainen ukkosmyrsky pyyhkäisi Hollannin yli viimeksi viisi vuotta sitten heinäkuussa - onneksi noita myrskyjä ei ole sen useammin!

2 kommenttia:

 1. Minäkin laskeskelin, että kunnon ukkosraemyrskyjä on täällä noin viiden vuoden välein.

  Tänä vuonna suorastaan petyin, kun lupaavasti alkanut myräkkä olikin nopeasti ohi enkä nähnyt kuin pari aprikoosin kokoista raetta ja loput olivat ihan mustikan kokoisia. Plääh! :-P

  Voi niitä raukkoja, jotka tässä muutama vuosi sitten juuttuivat vuorelle menevään gondoliin myrskyn ajaksi, kyllä siinä varmaan tuli jeesusmaariat mieleeen vaijerin varassa heiluessa munankokoisten rakeitten paiskoessa klaseihin. Myöhemmin nämä epäonniset kutsuttiin vuorelle hienolle illalliselle korvaukseksi kokemuksistaan (tiedä sitten uskalsivatko mennä).

  VastaaPoista
 2. Ei hitto, tuo se vasta ois painajainen, heilua jonkun vaijerin varassa myrskyn ajan!!
  Heh sun ois kannattanut olla täällä maanantain ja tiistain välisenä yönä :-D

  VastaaPoista