lauantai 1. tammikuuta 2011

Uuden vuoden rypäleet


Vuosi vaihtui aivan itsekseen ja ilman mitään odotuksia. En katsonut taaksepäin enkä eteenpäin, yhtään lupausta en tehnyt tälle vuodelle.

Vietimme vuodenvaihdetta jo toistamiseen suomalais-espanjalaisseurassa kavereiden luona. Kaverit virittivät Espanjan tv:n netin kautta ja seurasimme iloisin mielin hohdokasta uudenvuodenlähetystä. Tasan klo 12, Madridin kaupungintalon kellon kumahdellessa kaksitoista kertaa, söimme jokainen kaksitoista viinirypälettä, rypäle per sekunti.

Tämä perinne juontaa ilmeisesti juurensa 1920-luvulta: eräänä vuonna viinirypäleitä oli tullut aivan valtavasti ja joku keksi syödä niitä uutena vuotena sillä "verukkeella" että ne tuottavat hyvää onnea uudelle vuodelle. Mikäs siinä oli syödessä, varsinkin kun meidän rypäleet olivat siemenettömiä. Rypäleiden jälkeen seurasi halaus- ja poskisuudelmakierros ja sen jälkeen ryntäsimme kadulle seuraamaan ilotulitusta. Poltimme tähtisadetikkuja ja paiskoimme papatteja katuun ja mekkala ja savuverho oli aivan sanoinkuvaamaton. Kotiin palasimme pyöräillen kuin sotatantereen läpi - joka puolella lojui kasoittain punaista mössöä raketeista ja lasinsiruja.

Tänään laiskotellaan, syödään vaahtokarkkeja ja illalla tilataan rasvaiset pitsat.

Hyvää, parempaa ja onnellista vuotta 2011 teille kaikille!

(kuva: nh-hotels.com)

5 kommenttia:

 1. Vauhdikkaasti siellä naposteltiin ja riekuttiin tähän vuoteen. Oikein mukavaa tätä vuotta;)

  VastaaPoista
 2. Hauska toi viinirypälejuttu:)

  Muksaa uutta vuotta<3

  Jamssi

  VastaaPoista
 3. Kiitoksia ja samoin teille! :-D

  VastaaPoista
 4. Makin tutstuin tahan tapaan ensimmaista kertaa tana (tai viime ;) ) vuonna. Ma bloggailen Englannista! Mukavaa uutta vuotta!

  VastaaPoista
 5. Couscous - hei ja kiva että siellä asti luetaan! :-)
  Kiitos samoin sulle kaikkea hyvää tälle vuodelle!

  VastaaPoista