perjantai 19. elokuuta 2011

Aurinkoinen loma

Porto

Kotona ollaan! Takana on aurinkoinen ja lämmin loma Portugalissa. Kotiin tultua kipaisin ensimmäisenä vaatekaapille ja kaivoin esiin sukat ja pitkähihaisen paidan - täällä on kylmä! Eilen tuli taas vettä kuin saavista kaatamalla.

Tässä muutamia kuvia Portosta ja Coimbrasta, matkamme kahdesta ensimmäisestä kohteesta.

Porto: näkymä Douro-joelta

Porto oli meistä varsin rumankaunis kaupunki. Kauniita, hyvinhoidettuja taloja vieri vieressä ikivanhojen talonröttelöiden kanssa.
Kaupunki jakautuu rinteille Douro-joen molemmin puolin ja siellä riittikin kiipeämistä mukulakivikaduilla.

Porto

Huomasimme että portugalilaiset ovat erittäin kekseliäitä autojen parkkeerauksen suhteen. Suosittuja parkkipaikkoja ovat mm. suojatiet, kapeat tien mutkat ja jalkakäytävät. Joskus jopa liikenneympyrätkin.

Istuimme iltapäiväkaffella terassilla kun viereen raahautui tämä erittäin väsyneen oloinen kissa :-) Helle vie veronsa!

Coimbra

Saavuimme Coimbraan loman ainoana sateisena päivänä. Painuimmekin saman tien tutustumaan hotellin allas- ja saunaosastoon, joten päivästä tuli loppujen lopuksi oikein mukava. Illalla sää selkeni sen verran että lähdimme kävelylle pieneen keskustaan, mikä koostui tällaisista kapeista kujista.


Kissoja ei näkynyt muuten kuin katukylteissä; on kissapolkua ja kissakatua! (travessa tarkoittanee jonkinlaista katua, kujaa tai polkua?)

Coimbra vaikutti oikein herttaiselta ja historialliselta pieneltä kaupungilta. Viivyimme siellä kuitenkin vain yhden (sateisen) päivän verran joten emme ehtineet nähdä paljoa. Kaupungissa on mm. vuonna 1290 perustettu yliopisto, jonka näkeminen jäi ensi kertaan.

Lisää kuvia on vielä tulossa. Nyt koetan asennoitua loma-bluesista ylipääsemiseen ja töihinpaluuseen (edessä maanantaina). Viikonlopuksi on luvattu tännekin aurinkoista ja lämmintä säätä joten häntä pystyyn vain!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti