lauantai 20. elokuuta 2011

Lissabon

Matka jatkui Coimbrasta Lissaboniin, missä vietimme muutaman päivän. Kaunis kaupunki, kuuma ja aurinkoinen! Yhtenä päivänä lämpötila oli +37C. Kävelimme ympäri kaupunkia, ylös alas pitkin kapeita kujia ja katuja (jalkaparat!).

Pyörähdimme Hard Rock Cafessa ja siellä katossa roikkui tällainen auto

Hellepäivän iltana kävelimme illallisen jälkeen vanhassa kaupungissa ja ajauduimme katubileisiin juomaan sangriaa ja mojitoa.

Hauskinta kaupungissa oli kuitenkin nämä pienet, vanhat ratikat! Päästiin sellaisen kyydissä kotiin hotellille parina iltana.

Kyllä lähtee!! Ratikat ajoivat aivan täyttä vauhtia ja me roikuttiin avoimista ikkunoista ja annettiin kesätuulen tuivertaa.

Ratikoissa (ja muutenkin) tuli myös otettua paljon höpökuvia, tässä malliesimerkki.

Kaikkein kuumimpana päivänä jätettiin kaupungilla kävely sikseen ja ajettiin metrolla katsomaan suurta meriakvaariota (Oceanário de Lisboa). Aivan upea paikka: keskellä rakennusta on suuri meriallas, tai paremminkin vesitankki, jonka ympäri voi kävellä ja näin katsella kalojen elämää joka puolelta.


Iik!!

Oceanariossa asustaa myös pingviiniyhdyskunta sekä muutama saukko.

Nemo!

Tuo meriakvaario kuului ehdottomasti matkan kohokohtiin, en ollut ikinä nähnyt noin suurta "kalatankkia"! Katselimme kaloja tuntitolkulla.
Lissabonista matka jatkui rannikolle Cascaisiin ja siitä lisää ensi kerralla!

2 kommenttia:

  1. Huippuja noi ratikkakuvat! Nauratttaa ihan hulluna;-)

    VastaaPoista
  2. No arvaa vain onko meillä puoli "kamerallista" tuollaisia höpökuvia, haha! Nuo olivat ainoat mitkä kehtasin blogiin pistää ;-D
    Hauskoja muistoja!

    VastaaPoista