maanantai 21. marraskuuta 2011

Ajatuksenjuoksua

Luin juuri Elämää Vihreällä Saarella-blogista nyyttärikesteistä ja joulutortuista. Mieleen juolahti, että tänä vuonna on ehdottomasti paistettava torttuja, vesi suorastaan jo herahti kielelle. Mutta... luumuhilloa ei saa kaupasta. Mistäs sitä hilloa sitten taikoisi? (Hillon keittämistä en siis laiskamatona edes harkinnut) Luumuhillosta muistui mieleen Rotterdamin Merimieskirkko ja kas vain, siellähän on tulevana viikonloppuna joulumarkkinat!Ja kun vielä sattuu niin sopivasti, että meillä on konsertti Rotterdamissa lauantai-iltana, niin hillo-ongelma on täten ratkaistu! Toivottavasti varaavat sitten kirkolla tarpeeksi luumuhilloa kaikkien hollanninsuomalaisten torttuihin :-D

9 kommenttia:

 1. Moiks

  Mä ostin Albert heijnista
  ihan ok luumuhilloa
  hiukan makeempia tuli tortuista
  mutta tykkäsin:)

  Jamssi

  VastaaPoista
 2. WAU! En ole sieltä koskaan löytänyt luumuhilloa, katsonpa tarkemmin ensi kerralla! Hyvä uutinen! :-D

  VastaaPoista
 3. Me tehtiin sulhasen kanssa viime jouluna joulutorttuja käyttäen juuri luumuhilloa luumumarmeladin sijasta (sitähän se "oikea" suomalainen luumuhillo on) ja muuten toimi ihan hyvin, mutta uunissa tuo hillo rupesi kuplimaan ja kiehumaan... Ja kuten Jamelia mainitsi, makeampia torttuja niistä tulee..

  Suomikauppa.fi:n valikoimista näkyi löytyvän joulutorttuhilloa jos merimieskirkon valikoimista sattuu loppumaan.. :)

  http://www.suomikauppa.fi/product_info.php?cPath=23_90&products_id=1424

  En ole itse tuolta tilannut, mutta varmasti kokeilun arvoinen...

  VastaaPoista
 4. Mukavaa odottaa joulumarkkina-postausta :)

  Oli ihan pakko kurkistaa kerstmarkt-linkkiin. Sieltä löysin Merimieskirkon sivun, jonne aion palata ajan kanssa.

  Hyvää & luumuhilloista Rotterdamin matkaa!

  VastaaPoista
 5. Minä keitän itse Suomesta saamistani luumupussien luumuista. On sarjassa tosi helppoa, joten sitäkään vaihtoehtoa ei kannata kartella:). Kun keittää kerran isomman määrän, riittää koko jouluksi. Säilytettävä jääkaapissa.

  Joo. Rupesi tekemään joulutorttuja mieli. Jos kuitenkin vielä odottelisi ensi sunnuntaihin asti....

  VastaaPoista
 6. Paistonkestävää luumumarmeladia on todella vaikea saada täältä. Suomikauppa.fi myy kyllä, mutta postikuluineen tulee yhdelle(!!) purkille hintaa €12 eli ihan liian kallis. Osaisinkohan keittää ihan itse hillon..?

  VastaaPoista
 7. Sensaatio - Vuosia sitten laitoin torttuihin jotain toista hilloa, joka tosiaan alkoi kiehua ja kuohua uunissa... Peukut pystyyn että Rotterdamissa tärppää! ;-)

  Nurkkalintu - En tainnut muuten ihan asianmukaisesti linkittää postausta, onneksi kuvista löytyy kuitenkin nettiosoitteet!

  Mine - Oletpa taitava...mahtaisiko minulta onnistua keitokset, hmmm.. Toivon nyt pääseväni kuin koira veräjästä jos sieltä kirkolta löytyy purkillinen hilloa :-)

  Minna M - Auts no onpas hintaa. Joulumarkkinat ovat myös hinnakkaat mutta toivottavasti tuota halvemmat! Sinä taidat olla oikea keittiöihminen joten ei muuta kuin pannu tulelle! :-D

  VastaaPoista
 8. Minä keitän hillon itse. Osta kaupasta kivettömiä luumuja ja keitä ne vähässä vedessä sokerin kanssa. Kun luumut ovat pehmenneet muusaan seoksen sauvasekottimella. Eikä tule kalliiksi!

  Lontoon merimieskirkolla kävin aikoinaan juoluostoksilla. Tänä vuonna käväisen taas pikaisesti Helsingissä joulukuun alussa. Saan taas tuotua mukanani matkalaukullisen herkkuja. Laukku muuten saattaa jäädä taas Amsterdamiin, koska vaihtoaikaa on vähän. No, tulee sitten perässä seuraavana aamuna.
  Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
 9. Vihreatniityt - Kätevä hillo-ohje! Pitää laittaa korvan taakse siltä varalta ettei Rotterdamissa onnista.

  Meillä on jo monena vuonna saatu nauttia suomalaisista jouluherkuista kun Timon sisko on tullut - jouluruokineen - meille joulunviettoon. Tänä vuonna Timo tosin matkustaa Suomeen, joten nyt olen vähän ymmällä että mistäs ne jouluherkut taiotaan. Niin korostan vielä tässä sitä, etten ole kokki kolmonen...

  VastaaPoista