sunnuntai 27. marraskuuta 2011

Rotterdamissa


Rotterdam. Ikuisten rakennusprojektien kaupunki, kuten Amsterdamkin. Päärautatieaseman rakennustyömaa (kuva yllä) muuttaa ulkonäköään vuodesta toiseen, valmista vain ei näytä tulevan. Nyt työmaan päälle oli ilmestynyt tällainen valkoinen katoshärveli.


Myös vähän edempänä, konserttisali De Doelenin ja konservatorion tuolla puolen, rakennetaan.


Aseman viereiset pilvenpiirtäjät ovat sentään ennallaan.


Matkustin siis eilen junalla Rotterdamiin merimieskirkon joulumarkkinoille. Ja kun kirkkoon kerta oltiin menossa, hyppäsin näinkin pyhän ratikan kyytiin ;-DMarkkinapaikan tunnisti jo kaukaa pressujen ja soppakojun ansiosta.Tapasin muutamia tuttuja ja sain mukavaa glögiseuraa Bisquitsista ja hänen miehestään :-D
Kirkolla oli varsin mukava ja lämmin tunnelma, ja saimme kuulla kahvilateltassa vielä livenä suomalaista musiikkiakin.

Ooh nam!

Ohhoh, onpas suomalainen glögi muuttunut
vahvemmaksi sitten viime näkemän!


Aika hintavat markkinat olivat, joten keräilin koriini vain muutamia "välttämättömimpiä" (öhöm) tuotteita kuten kuvasta näkyy. Ja kyllä vain, sitä luumumarmeladia löytyi myös, jee! Tästä kuvasta puuttuu vielä Pätkis-patukat, ne hävisivät jo parempiin suihin. Ja tuo Dumle-pussi alkoi hupenemaan jo eilen illalla, kun palasin työkavereiden kanssa konsertin jälkeen Rotterdamista. Konsertista kohta lisää juttua!

7 kommenttia:

 1. Voi että,ihanaa kun noilla markkinoilla on kaikenlaista Suomi-namia! Tuo glögipullo on kyllä kome3a,olen sitä muutamassa blogissa ihaillut.Rotterdamista on itselleni jäänyt hyviä muistoja;vietin siellä parisen viikkoa kuutisen vuotta sitten.

  VastaaPoista
 2. Herkkua! Miksei meilä ole merimieskirkkoa ja sen markkinoita? Kyllä minäkin ostaisin yhtä ja toista.

  Muuten. Kirjauduin sinulle lukijaksi joku päivä sitten. Nyt olen hävinnyt tuosta? Miksiköhän? Pitääkö minun ruveta lukijaksi uudelleen, vai palaako se itsestään? Onko tällainen katoaminen tavallista?

  VastaaPoista
 3. Yaelian - Piti pitää tiukasti kukkarosta kiinni ettei ihan yli äyräiden mennyt ostokset. Niin paljon oli herkkuja ja katseltavaa!

  Mine - Onpa outo juttu tuo lukijalista. Olen huomannut että välillä täällä on listan mukaan 20 lukijaa, parin tunnin päästä 22 ja sitten hetken päästä taas 20! Lieneekö tuo joku "bug" Bloggerissa? Koetanpa vähän googlailla asiaa.
  Kivaa joka tapauksessa että pistäydyt lukemassa ja kommentoimassa!

  VastaaPoista
 4. Harmitus ei ei mekään nähty
  myyjäisissä.

  Mäkin ostin dumleja ja kyllä
  ihan tarpeeks juttuja kirkolta:P

  Se oli ihana se kahvila ,
  kun sai kuulla
  suomilauluja kans;)

  Jamssi

  VastaaPoista
 5. Oi ihanuus! Kävin jo Biscuitin tontilla ihastelemassa markkinoita. Täällä taitaa Lontoon merimieskirkko tuoda markkinat Dubliniin, tekisi mieleni mennä sinne fiilistelemään :) Ja ostamaan Dumleja... ;)

  VastaaPoista
 6. Jamelia - No harmi että meni aikataulut ristiin! Oli aika hassua yhtäkkiä astua keskelle glögikutsuja suomalaisen musiikin soidessa taustalla ;-D

  Minna M - Tässä sujuu ilta mukavasti sohvalla noita herkkuja napostellen!

  VastaaPoista
 7. Kiva postaus, kiitos :)

  Muuten, tuolta lukijalistalta voi todellakin yks'kaks kadota.
  Minä taannoin katosin erään blogin lukijoista ja sain "nuhtelevan" kysymyksen, että miksi olin ottanut itseni pois hänen lukijalistaltaan. En ollut itse katoamiseeni syyllinen, koska omalla listallani asetus oli aivan ennallaan. Päivitin itseni sitten uudelleen ja tulin taas näkyviin =)

  VastaaPoista