sunnuntai 27. marraskuuta 2011

Vuodenajat Rotterdamissa


Sinfonietta konsertoi eilen Rotterdamin De Doelenissa täpötäydelle salille. Tässä kuva salista juuri ennen konsertin alkua ja orkesterin astumista lavalle.

Solistina oli armenialainen 26-vuotias viulisti Sergei Hatšatrjan, joka soleerasi Vivaldin teoksessa Neljä Vuodenaikaa. Kyllä, kulahtanut ja paljon soitettu teos, joten solistilta ja orkesterilta vaaditaan aika paljon että yleisö pysyy hereillä kiinnostuneena.

Hyvin onnistui! Sekä solisti että orkesteri olivat yhtä tulta ja tappuraa, ukkosta, ilotulitusta, energiaa ja hillittömän kaunista soittoa.

Tässä vielä pieni muistinvirkistyspätkä kiinnostuneille. Teos alkaa Keväästä:

 
Tosin kun puhutaan Neljästä Vuodenajasta, niin minulle muistuu ensimmäisenä mieleen tämä sketsipätkä Spede Show:sta, hahaha! (musiikkina on Talven toinen osa)Koeta siinä sitten istua hihittämättä konserttisalissa kun tulee tämän osan vuoro ;-D

Tauon jälkeen kuultiin vielä Tšaikovskin Souvenir de Florence. Kaunista musiikkia ja niin vahvasti soitettu, että melkein piti kaivaa nenäliina laukusta. Siinä ei tule sillä hetkellä muuta mieleen kuin Thank you for the music (Abban tahtiin) ja lähetän hiljaisen kiitoksen jonnekin yläkertaan siitä että saan olla orkesterilla töissä.

5 kommenttia:

 1. Hehee, aina tulee mullekin mieleen nuo Spede-sketsit tuosta Vivaldin talvesta. Eikä sitä auta tietenkään se, että duunikaverilla on juuri tuo pätkä puhelimensa soittoäänenä :D

  VastaaPoista
 2. Minna M - Hihhii ;-D Tuo puistonpenkki-scene on kyllä jäänyt ikuisesti muistiin!

  VastaaPoista
 3. Mulla on aivan tuo sama ongelma Vivaldin talven kanssa. :-D

  Vähän vastaava oli toissa kesänä kun Delftissä oli joku sotilasmusiikkitapahtuma ja siellä aasialainen sotilassoittokunta soitti Yakety Saxin. Ja mistäs me se muistetaan? No tästä:

  http://www.viddler.com/explore/mutleybird/videos/13/

  VastaaPoista
 4. Hih, minulle tulee Vivaldin vuodenajoista myös nämä puistosketsit mieleen :D :D Olipa hauska katsoa tämä pitkästä aikaa. Ei ihme, että sait pidätellä kasvoja peruslukemilla konsertissa ;))

  VastaaPoista
 5. Tuuli - Haahahhahhah! ;-D Ilman muuta!

  Elegia - Huomenna sama edessä, ei muuta kuin takapenkkiin hihittelemään ;-D

  VastaaPoista