sunnuntai 22. tammikuuta 2012

Sämpyläsunnuntai


Tänään oli sämpyläpäivä. Leipomisinto syntyi pelkästä turhautumisesta - olen todennut että tästä maasta ei kertakaikkiaan saa kunnon leipää. Sellaista kunnon purtavaa jossa on makua, ei välttämättä ruisleipää, vaan mukavan rouheista ja maukasta leipää. Ruokakaupasta kyllä löytyy monen väristä ja muotoista viljatuotetta, mutta ne kaikki maistuvat aivan samalta hötöltä. Miten tuo on edes mahdollista?? En ymmärrä. Silloin tällöin haen sitten parempaa kalliimpaa leipää lähileipomosta tai luomukaupasta, mutta monet heidän leivistä ovat todella raskasta purtavaa - tiivistä ja painavaa taikinaa, josta ainakin minun massu menee pariksi kolmeksi päiväksi ihan jumiin.
Ei siis auta muu kuin kääriä hihat ja ryhtyä itse hommiin. Ajattelin myös ehkä pyytää kaverilta leipäkoneen lainaan ja kokeilla tehdä sillä itse omat purtavat. Sämpylöitä oli kyllä mukava pyöritellä (taikinaterapiaa!), mutta en usko että jaksan vaivata taikinaa joka viikonloppu.


Viikonloppu on ollut oikein mukava ja rauhallinen rankan työviikon jälkeen. Työ on kertakaikkisen uuvuttavaa tällä hetkellä, paljon on lähestyviä deadlineja ja runsaasti hommaa apurahahakemusten kanssa. Myös lähestyvät (lasten)konsertit aiheuttavat lisästressiä. Torstaisin olenkin usein jo aika sippi, päätä särkee ja sitä rataa.
Tiedän kyllä että tämä on tilapäistä - huhtikuussa pitäisi hieman helpottaa ja kesällä voi sitten taas kompensoida ylityötunteja. Kun vain nyt jaksaisi ahkerasti sinnitellä sinne asti eikä antaisi väsymykselle ja kiireelle ylivaltaa. Valopilkkukin häämöttää edessä: lennän huhtikuussa Suomeen viikoksi.

Onneksi tänä viikonloppuna oli muutakin ohjelmaa kuin töiden murehtimista. Kävimme eilen illalla kaveriporukalla pienessä Ostade-teatterissa katsomassa englanninkielisen näytelmän Arsenic and Old Lace (vähän epäselvä kuva yllä). Yksi näyttelijöistä on hyvä kaveri ja teki upean roolisuorituksen :-)


Näytelmän jälkeen piipahdettiin vielä lähikuppilassa, tyypillisessä hollantilaisessa bruin caféssa, lasillisella. Toinen kaveri tilasi pullollisen "Tasty Lady"-olutta (kuva alla), huvitti pullon etiketti ja nimi ;-D


Tänään ei olekaan enää muuta ohjelmassa kuin sohvalle täkin alle käpertymistä ja Playstationilla pelaamista Tonyn kanssa. Kyllä, luitte oikein - Tony kun sattui hankkimaan PS3-lastenpelin nimeltä Ratchet & Clank: All 4 One, jota voi pelata max. neljän henkilön kanssa. Ja niin minäkin hurahdin pleikkarin ihmeelliseen maailmaan. Pelailin pari vuotta sitten jo itseksenikin mutta kyllästyin. Kahdestaan on hauskempaa, ainoa vaan että tulee kädet ja sormet kipeäksi siitä näpyttelemisestä ;-D Ja välillä loppuu Tonylla kärsivällisyys kun minä aloittelijana tupeksin.
Rauhallista iltaa teillekin!

6 kommenttia:

 1. Täältä saa LIDL:stä nykyään "kunnollista" leipää kun avasivat leivän-paisto-osaston (?????) jopa ruista on mukana yhdessä.

  Mutta sämpylänvääntö on kyllä hyvää terapiaa ja tuloksena herkkua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen menossa keskiviikkona Lidliin, pitääpä tarkistaa leipäosasto!

   Poista
 2. Olen itse tullut siihen tulokseen myös että se kannattaa vaan leipoa itse. Lidl tässä lähellä lopetti sen hyvän ruissihtileivän myynnin ja vaihtoi sen johonkin ruis-pellavansiemenöljyleipään, joka on niin tiukkaa tavaraa etten söisi kuin ripulilääkkeeksi! Mulla on näppärä sämpyläohje, joka ei vaivaamista kaipaa, sillä tulee nopeasti satsi pakkaseen. Onneksi sentään saa ruisjauhoja!

  VastaaPoista
 3. Saako udella näppärää sämpyläohjetta?? Vaikka emailin välityksellä?

  VastaaPoista
 4. Nam mitä sämpylöitä:)

  Ai sä tykkäät pelata pleikkaa
  mä en vielkään oo hurahtanu
  mies on enemmän niiden uusien pelien
  perään:P

  Jaksuja töiden kans:)

  Jamssi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vähän alkaa jo pleikka tylsistyttää..Tony on yli-innokas pelaaja, pelaisi varmaan yötä päivää jos voisi, en ymmärrä..

   Poista