sunnuntai 29. tammikuuta 2012

Viilenee

Tämän iltapäivän sää

Tony palasi kylmissään kauppareissulta (It's freezing out there!) ja painui suoraa päätä sohvalle lämmittelemään. Minä virnuilin vierestä ja taputin innoissaan käsiäni. Ehkä saamme sittenkin kokea hetken oikeaa talvea tämän lämpimän kauden jälkeen? Narsissit ovat kukkineet jo viikkotolkulla, krookukset kurkkivat maasta. Minä toivoisin edes vähäsen lunta.

De Telegraaf ennakoi jo vuosisadan ensimmäistä kylmäaaltoa

Hollantilaiset puolestaan tahtovat pakkasta. Ei lumella väliä, kunhan vain pakastaa ja mielellään monen monta päivää ja yötä peräkkäin. Luistimet on kaivettu esiin jo muutama päivä sitten. Luonnonjään paksuutta mitataan päivittäin ja uutisoidaan tarkkaan.

Kymmenen päivän ennuste

Idästä tuulee ja tosiaan viilenee. Tony ei suostu enää menemään ulos kuin pakon edessä, minä tiirailen ikkunasta olemattomia lumihiutaleita ja hollantilaiset riemuitsevat luistimiensa kanssa. Kolmen kulttuurin elämää :-)

(sääkuvat: ruutukaappauksia täältä, De Telegraaf-uutinen täältä)

6 kommenttia:

 1. Kyllä sinne nyt talvi tulee, voi viluista patista ulos ja lenkille.

  VastaaPoista
 2. On se varsinainen vilukissa. Suomessakin värisi kuin haavanlehti parin asteen pakkasessa, huoh.

  VastaaPoista
 3. Onko Sinulla itsellä luistimia, oletko harrastanut kanaaliluistelua?? Haaveissa olis päästä järven tai meren jäälle luistelemaan matkaa, mutta tuo lumi kiusaa... ;)
  Herää kysymys, että mistä Tony on siis kotoisin??

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla ei ole luistimia täällä, Suomessa ehkä kaunoluistimet vielä jossain varastossa. En ole täällä niin intoutunut luistelusta kun se on joka vuosi sellaista hysteeristä ja ruuhkaista menoa. Olisi sitä varmaan mukava kokeilla jos Amsterdamin kanavat jäätyisivät :-)
   Tony on kotoisin Pohjois-Irlannista.

   Poista
 4. Tänne on lupailtu pakkasen puolella käyviä asteita ke-to-pe –akselille ja odotan kauhulla jäätyykö tiet ja pääseekö töihin. Irlantia ei ole tehty pakkasenkestäväksi, hamstraan takkaan poltettavaa ja pakastimeen ruokaa ihan vaan siltä varalta että joudutaan istuskelemaan kotosalla pari päivää. Ei talvea tänne, kiitos!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jäiset tiet ovat kyllä pelonaihe. Toivottavasti hyinen sää ei yllä sinne teille asti!

   Poista