maanantai 30. tammikuuta 2012

Valas


Musiikkitalon aulaan on ilmaantunut tällainen valas. Projektori heijastaa seinälle jatkuvasti liikkuvaa kuvaa valasmaalauksista ja kaiuttimista kuuluu merenalaisia ääniä. Näyttää aivan siltä kuin valas uisi seinällä. Näyttely alkaa joka päivä auringon laskiessa ja päättyy talon sulkiessa yöksi ovensa. Luojan nimi on Jacco Olivier.

Taidan huomenna istua pidemmäksi aikaa penkille katsomaan uivaa valasta. Jotain rauhoittavaa siinä on.

8 kommenttia:

 1. Valaat on mielenkiintoisia. Suren aina, kun luen niiden ajelehtineen rannoille kuolemaan. Ja mietin, että miksi ne niin tekee? Ihan tyhmyyttäänkö vai navigoinivirheestä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on kyllä kummallinen juttu. Välillä näkyy kuvia uutisissa, aina yhtä outoa. Varmaan navigointivirhe ja jonkun merivirran aiheuttamaa? Mutta valtavan ihmeellinen eläin on kyseessä, kirjaimellisesti!

   Poista
 2. Hui! En tiedä mistä johtuu, mutta pelkään valaita ihan kamalasti (tasoa 'televisiossa on dokumentti valaista ja allekirjoittanut vetää tyynyn kasvoilleen ja hysteerisenä käskee vaihtamaan kanavaa') vaikka en ole koskaan oikeaa valasta nähnytkään. Tämänkin postauksen meinasin skipata kokonaan, mutta sitten kuitenkin uskaltauduin lukemaan.. sormien välistä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Erikoista! En ole ennen kuullut valaspelosta! Tuo näyttelyn valas pysyy onneksi vain seinällä :-)

   Poista
 3. Ihana! Tuollaisen edessä voisikin istua vaikka kauemminkin ja pohtia mailman menoa.

  VastaaPoista
 4. Onpa upea teos! Minua on aina kiehtonut meren elämä. Haluaisin joku päivä lähteä pohjoiseen risteilylle, jossa voisi bongata valaita! Valaissa on jotain perin jännittävää ja majesteetillista salaperäisyyttä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samaa mieltä! Ja ihmeellistä on niiden valtava koko :-)

   Poista