perjantai 3. helmikuuta 2012

Lumi narskuu kenkien alla!

"Kaaos Hollannin teillä", otsikoi De Telegraaf

Tänään saatiin viimein lunta! Aamulla alkoi sataa ja iltapäivään mennessä sitä oli kertynyt jo reilu 5 senttiä. Näin Amsterdamissa, jossain päin Hollantia kuulemma 14 cm. Ja kuten odotettavissa oli, koko maa on - edelleen - täydessä kaaoksessa. Aivan kuin edellisvuosina.

"Ongelmat moottori- ja rautateillä jatkuvat", kertoo Het Parool

"Kaaos Alankomaissa lumen vuoksi",
"Ei junaliikennettä Amsterdamin ja Utrechtin ympäristössä"
,
otsikoi De Volkskrant

Tällä hetkellä ilmeisesti satoja ihmisiä on jumissa rautatie- ja linja-autoasemilla ympäri Hollantia. Amsterdamissa kulkee vielä ratikat ja metro, pääsin niillä sujuvasti kotiin. Lumi alkaa pakkautua kaduilla paksuksi ja liukkaaksi kerrokseksi. Ensi yöksi on luvattu meille -13C. Odotan jännityksellä kauanko tätä talvea kestää!

8 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. Ja pöh! Lumi oli kauhea pettymys hollantilaisille koska se "pilaa" ja peittää luistelujään.

      Poista
  2. Meillä on nyt -16 mutta Saksa on vähän tottuneempi, joten isompia ongelmia ei taida olla. Kirkot on avattu mahdollisia kodittomia varten, jotteivat jäädy.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Saksasta ei tosiaan kovin usein kuulu talvikaaos-uutisia. Saisivat täällä ottaa oppia naapureista. Kaaos jatkuu edelleen.

      Poista
  3. Minäkin haluan lunta! Mutta nyt on aurinkoa ja lämmintä!

    VastaaPoista
  4. Onhan tuo suomenmaakin näköjään mennyt lumesta sekaisin, lahdenväylällä oli autoa kuin Raatteen tiellä... Meillä ei lunta näkynyt kuin vuorenhuipuilla, onneksi. Nytkin irlantilaisen kostea keli ja +8 mittarissa.

    VastaaPoista
  5. Oli aika erikoinen kolarirysäys etelä-Suomessa. Mietin että tulikohan lumi yllättäen vai minkä takia siellä noin pistetiin peltiä ryttyyn.
    Noh, täällä Hollandiassa oli aivan kaaos ja "extreme weather"-varoitus perjantaina, on tämäkin lystiä.

    VastaaPoista