perjantai 3. helmikuuta 2012

Lumi narskuu kenkien alla!

"Kaaos Hollannin teillä", otsikoi De Telegraaf

Tänään saatiin viimein lunta! Aamulla alkoi sataa ja iltapäivään mennessä sitä oli kertynyt jo reilu 5 senttiä. Näin Amsterdamissa, jossain päin Hollantia kuulemma 14 cm. Ja kuten odotettavissa oli, koko maa on - edelleen - täydessä kaaoksessa. Aivan kuin edellisvuosina.

"Ongelmat moottori- ja rautateillä jatkuvat", kertoo Het Parool

"Kaaos Alankomaissa lumen vuoksi",
"Ei junaliikennettä Amsterdamin ja Utrechtin ympäristössä"
,
otsikoi De Volkskrant

Tällä hetkellä ilmeisesti satoja ihmisiä on jumissa rautatie- ja linja-autoasemilla ympäri Hollantia. Amsterdamissa kulkee vielä ratikat ja metro, pääsin niillä sujuvasti kotiin. Lumi alkaa pakkautua kaduilla paksuksi ja liukkaaksi kerrokseksi. Ensi yöksi on luvattu meille -13C. Odotan jännityksellä kauanko tätä talvea kestää!

8 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Ja pöh! Lumi oli kauhea pettymys hollantilaisille koska se "pilaa" ja peittää luistelujään.

   Poista
 2. Meillä on nyt -16 mutta Saksa on vähän tottuneempi, joten isompia ongelmia ei taida olla. Kirkot on avattu mahdollisia kodittomia varten, jotteivat jäädy.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saksasta ei tosiaan kovin usein kuulu talvikaaos-uutisia. Saisivat täällä ottaa oppia naapureista. Kaaos jatkuu edelleen.

   Poista
 3. Minäkin haluan lunta! Mutta nyt on aurinkoa ja lämmintä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Teillä kukkii aivan ihanat ruusut! :-D

   Poista
 4. Onhan tuo suomenmaakin näköjään mennyt lumesta sekaisin, lahdenväylällä oli autoa kuin Raatteen tiellä... Meillä ei lunta näkynyt kuin vuorenhuipuilla, onneksi. Nytkin irlantilaisen kostea keli ja +8 mittarissa.

  VastaaPoista
 5. Oli aika erikoinen kolarirysäys etelä-Suomessa. Mietin että tulikohan lumi yllättäen vai minkä takia siellä noin pistetiin peltiä ryttyyn.
  Noh, täällä Hollandiassa oli aivan kaaos ja "extreme weather"-varoitus perjantaina, on tämäkin lystiä.

  VastaaPoista