maanantai 26. maaliskuuta 2012

Naisenergiaa!


Mennyt viikonloppu hujahti Wolfhezessä, Arnhemin liepeillä Suomalaisen Naisen Päivillä. Kylläpä oli kertakaikkisen hauskaa! :-D
Anne-Mari sairastui viime viikolla (harmi!) ja joutui perumaan tulonsa aivan viime hetkillä, niinpä vähän jännitti lähteä päiville yksin. Mutta ihan turhaan arkailin - viikonlopun aikana tutustuin vaivatta niin moneen mukavaan naiseen ja jutunaihetta riitti loputtomiin.

Hotellin parkkipaikka leideille
Päiville osallistui 79 naista, osa saapui jo perjantaina, osa lauantaina. Minä juoksin kasseineni junaan perjantaina töiden jälkeen ja hotelliin päästyä menin suoraan uimaan ja saunaan.


Lauantaina osallistuin workshoppiin nimeltä šamaanimatka - matkailimme avoimella mielellä lattialla maaten. Kävimme maan alla, korkealla puunlatvojen yllä, unen ja valveen rajamailla, ja annoimme mielikuvituksen kuljettaa. Erikoinen kokemus joka vieläkin pyörii mielessä.

Ikkunastakin pilkotti Suomen lippu
Matkan jälkeen lähdimme pienellä ryhmällä sauvakävelemään ympäröivään metsään. Maasto oli jopa kumpuilevaa! Sää oli suorastaan kesäisen lämmin ja aurinkoinen ja kuumahan siellä tuli. Se olikin minun toinen sauvailulenkki ikinä. Tuntui käsivarsissa!


Lauantai-illan teemana oli fantasia, joten illallisseura oli kovin värikästä kuten kuvista näkyy ;-D


Minulla ei ollut fantasia-asua, mutta se ei menoa haitannut! Illalla pistimme jalalla koreasti ja me die hardit jatkoimme aamukahteen mm. Kirkan, Raulin ja Kikan tahtiin, hih! Ainoa takaisku oli se, että kelloja siirrettiin eteenpäin eli menin nukkumaan vasta kolmen jälkeen, uuh...

Piste i:n päällä: kirjatorilta tarttui mukaan kuusi kirjaa kuudella eurolla!

Sunnuntaina seurasin vielä workshoppia luovuudesta (taas sai ajattelemisen aihetta) ja palasin viiden maissa kotiin. Vähänhän tuo väsytti...

Vasta viikonlopun aikana tajusin miten sitä onkaan kaivannut suomalaisten (naisten) seuraa! Jotenkin on vain hankalaa kunnolla ystävystyä hollantilaisten kanssa, edelleen viidentoista vuoden jälkeen. Viikonloppuna tapasin mukavia suomalaisia joiden kanssa oli heti samalla aaltopituudella, toivottavasti saadaan pidettyä yhteyttä. Ystävät ne vasta on oikeaa rikkautta!

10 kommenttia:

 1. Kiitos itsellesi! Olipa mukava vihdoin tavata livenä. Kuten huomaat, heti uskaltauduin kommentoimaan ;-) Viikonloppu oli kyllä erittäin onnistunut, vaikka tänään onkin ollut hieman väsähtänyt fiilis... Kirkan ja Kikan syy!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yes! Kivaa että kommentoit :-) Minäkään en tänään ollut aivan skarppi. Niin se alkaa ikä painaa!

   Poista
 2. Kuulostaa hauskalta. Kuka siellä teillä näitä päiviä järjestää?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täällä on Naisen Päivien toimikunta joka järjestää päivät. Ensi vuonna jo 25. kerran! Hyvin olivat hoitaneet hommansa tänä vuonna :-)

   Poista
 3. Oli kiva nähä
  ja mahtavaa tanssimusaa oli:P

  Jamssi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ultra Brata jäin kaipaamaan, olis pitänyt toivoa ajoissa ;-D Ehkä sitten ensi vuonna?

   Poista
 4. Hauskaa että oli hauskaa! Mä olin niin epäsosiaalinen ja kiireinen etten kuuden hollannissaolovuoden aikana kertaakaan osallistunut, mikä joskus vähän harmitti. Varsinkin nyt kun on täällä toisaalla kaupungin ainoana suomalaisnaisena - arvostaa eri tavalla niitä Hollannin aikojen suomalaisverkostoja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukaan saa tulla muualtakin, siellä oli nytkin naisia Belgiasta ja useampi Suomesta asti. Positiivinen viikonloppu ja kokemus, suosittelen!

   Poista
 5. Voi, muistot tulee mieleen. Suomalaisen naisen päivät vuonna 1999(?) oli kyllä mun Hollannissa asumisen kohokohtia, etenkin Aki Sirkesalon ja Sami Saaren tapaaminen. Kivaa oli! Voin vain kuvitella noiden tapaamisten merkitystä, kun on ollut maassa niin kauan kuin sinä. Hei, pian nähdään A'damissa!
  -Taina K.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ne oli ikimuistoiset naisen päivät Sirkesalon ja Saaren kanssa, mieletön keikka ja muistan että loppui aivan liian aikaisin!! Onko siitä jo noin kauan? Vähänkös meistä on tullut vanhoja...
   En etukäteen osannut ajatellakaan miten hyvin siellä päivillä viihtyi viime viikonloppuna. Mukavaa seuraa ja suomen kieltä kuuli joka puolella :-)

   Poista