torstai 14. kesäkuuta 2012

Matalan profiilin päivä


Hollannissa on ollut tänään hiljainen matalan profiilin päivä. Kirvelevä jalkapallotappio yritetään nopeasti unohtaa ja jättää taakse. Uutisissa on paljon tilaa politiikalle (parlamenttivaalit lähestyvät), talouskriisille, ulkomaan uutisille, ja kaikelle muulle millä ei ole mitään tekemistä jalkapallon kanssa. Hollannilla on vielä yksi matsi edessä, sunnuntaina Portugalia vastaan, mutta harva uskoo joukkueen enää pinnistävän voittoon.

Myös minä vietin matalan profiilin päivää. Aamulla aivan ensimmäiseksi onnistuin pudottamaan toimistolla ison nastataulun suoraan jalkapöydän päälle - voi sitä kipua (ja matalaa kipukynnystä)! Yksin nyyhkin toimistotuolilla surkeaa käpälääni, joka värjäytyi pian siniseksi ja pullistui niin ettei kenkä mennyt jalkaan. Mitään ei ole murtunut ja hyvin pystyy jo kävelemään - tästä lähtien olen varovaisempi hyppivien nastataulujen kanssa!

Iltapäivällä vietimme työkaverin synttäreitä ja tällainen herkku lievitti myös huomattavasti kipua: 

Nyt asettaudun mukavasti sohvalle katsomaan jalkapalloa, käpälä pystyssä. Ja kohtahan se on jo viikonloppukin :-)

(jalkapallokuva: vk.nl)

12 kommenttia:

 1. Mietin eilen, mitä mahtoivat hollantilaiset miettiä, kun meidän 3-v paineli potkupyörällä päällään oranssi jalkapallo-paita ;-) Paita on vain niin rakas, että äidin pitää laittaa se pesuunkin salaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No, vielä voi sunnuntaihin asti käyttää ihan hyvällä omalla tunnolla ;-)

   Poista
 2. Täällä puidaan eilisen 4-0 tappion tiimoilta vaikka kuinka paljon. Irlannin kannattajat saavat suitsutusta, lauloivat Fields of Athenryta vaikka tappio oli jo selvä. Sitten irlannin kapteeni Keane meni sanomaan jossain lausunnossa että fanit tulevat vain laulamaan, ja siitäkös meni monella kannattajalla herne nenään. Voisivat välillä puhua jo jostain muusta...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oijoi! Jälkipelit on ne kauheimmat pelit :-(

   Poista
 3. Mua alkaa tämä jalkapallo jo väsyttämään. Eipä sitä juhlimisen aihetta ole täälläkään.
  Tuo kakku kelpaisi minullekkin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vähän alkaa jo väsymystä olemaan ilmassa. Olen kannattanut Hollantia, Irlantia ja Ruotsia, nyt pitäisi sitten taas valita joku uusi joukkue, pöh :-/
   P.S. Kakku oli tosi hyvää!

   Poista
 4. Hih, satuinpa tänne kolmanneksi peräkkäin tältä satujen saaarelta kommentoimaan.

  Komppaan Minnaa ja Vihreitäniittyjä, meillä on kannustettu Irlantia, Ruotsia ja Ranskaa sekä Puolaa - itse olen linnoittautunut pelien ajaksi katsomaan keittiöntelkkarista ihan muuta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täällä on loistava Irlantiedustus :-D
   Minä seurailen vielä pelejä, ainakin puolella silmällä. Innostus kyllä tippui kilometrin alaspäin Hollannin huonon menestyksen vuoksi :-/

   Poista
 5. Moi Riitta,

  Kysymykseni ei liity mitenkään postauksesi aiheeseen, pahoittelut siitä. Löysin vasta blogisi googlailemalla ja aion ehdottomasti tutustua koko sen sisältöön. Suunnittelemme elokuulle noin viikon keikkaa Amsterdamiin, ihan tavallisesta turistimatkasta on kyse. Olemme aikeissa vuokrata airbnb-palvelun (tai vastaavan) kautta asunnon, ja nyt yritän hahmottaa, mikä keskustan tuntuman alueista olisi miellyttävin. Tällä hetkellä vahvana ehdokkaana on Joordan, suositteletko? Luultavasti saat näitä kysymyksiä rasittavan paljon; jos olet esim. aiemmin kirjoittanut aiheesta jossakin blogitekstissäsi, vinkki/linkki siihen riittäisi mainiosti. Tuhannet kiitokset etukäteen, jos suinkin ennätät vastata!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heissan!

   Jos löydätte mukavan asunnon Jordaanista, niin kannattaa ottaa! Se on entinen työläiskaupunginosa, koostuu suurimmilta osin pienistä asunnoista. Nykyisin hyvinkin trendikäs asuinalue ja tosiaan lähellä keskustaa. Paljon pieniä kauppoja, kahviloita, viihtyisä.

   Toinen "muotialue" on De Pijp, hieman kauempana keskustasta (ratikalla pääsee). Myös entinen työläisten asuinalue pienine asuntoineen, mutta nyt paljolti remontoitu ja mukava alue.

   Ei muuta kuin tervetuloa ja mukavaa lomaa!

   Poista
 6. Teuvon kuvat kävi täällä ja toivottaa oikein hyvää juhannusta täältä Noormarkusta www.ttvehkalahti.blogspot.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos samoin sinne - hyvää juhannusta!

   Poista