sunnuntai 19. elokuuta 2012

Pyöräseikkailulla


Eilen grillailtiin ja istuttiin neljästään iltaa takapihalla. Lämmintä kuin Etelä-Euroopassa, ei tarvinnut nuttuja kaivaa kaapista. Aamulla soi ovikello ja yläkerran rouva tuli valittamaan grillikäryistä. Pyysi varoittamaan ajoissa ennen seuraavaa grillausta, jotta hän ehtii sulkemaan ikkunat. Ihan hyvä pointti sinänsä. Vaikka ei me oltu pihan ainoat grillaajat eilen. Suljin huokaisten oven ja se pieni mielen pohjalla kytevä haave muuttaa pois täältä 790044:n asukkaan (hollanninkielisen Wikipedian mukaan) joukosta alkoi kasvaa elämää suuremmaksi. Ei nyt minnekään korven keskelle, mutta pienempikin kaupunki välttäisi. Ja vähemmän naapureita. Onneksi kohta tulee syksy ja talvi ja sitten voidaan pitää kaikki räppänät kiinni ja rakentaa oma pesä neljän seinän sisälle häiritsemättä ketään.

Noh mutta anyway, kuumuus se jatkui tänäänkin, tukalana. Iltapäivällä lähdimme Tonyn kanssa pyörillä etsimään tuulta. Ja löytyihän sitä, ja paljon muutakin!

"Siis mitä, STOP pysähdy,
lukeeko tuossa tosiaan KOIVISTOkade!"

Pyörät kuljettivat IJ-joen varrelle katselemaan maailman menoa. Siellä oli porukkaa uimassakin, en minä vain, mitä lie ruumiita ja raatoja joessa kelluukaan. Puhumattakaan asuntolaivojen jätteistä.

Vastaan tuli ihanaa joutomaata, tuulessa heiluvaa heinää ja niittyä, unohtuneita pysäköintialueita. Mukava nähdä tällaista Amsterdamia jota ei ole viimeiseen asti siloiteltu ja leikattu.


Tämä ei ole vanha öljynporauslautta, vaan REM Eiland, entinen TV-masto/-lähetin merellä. Otettu käyttöön elokuussa 1964, poistettu TV-käytöstä saman vuoden joulukuussa hallituksen toimesta. Kaupallinen kanava viihdeohjelmineen ei ollut kaikkien mieleen. Sittemmin asema on toiminut paikallisen vesihuollon mittausasemana, ja vuonna 2006 "saari" tuotiin nykyiselle paikalleen IJ-joen varteen. Asemalla on nyt ravintola kahdessa kerroksessa ja siellä mekin kävimme tänään pällistelemässä ja nauttimassa kattotasanteen kuumasta tuulesta.
Pyöräseikkailu päättyi vierailuun jätskibaarissa, loppupäivä sujuukin kotona rentoillen. Huomiseksi lupasivat muutaman asteen viileämpää :-)

12 kommenttia:

 1. Kiva retki teillä ollut;).

  Ootan innolla pikku sadetta;
  joka virkistäs
  ilmaa:P

  Jamssi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä saatiin kaksi pisaraa sadetta sunnuntaina, vaikka olivat kai enemmänkin luvanneet. Vieläkin on aika nihkeää!

   Poista
 2. Sadetta odotellaan täälläkin, eihän tätä tukaluutta kestä. :-) Itse en ole nyt päässyt grillailemaan, kun olen edelleen sairaalassa, mutta jospa tässä pian pääsen... Meillä tosi moni grillaa ulkona tai partsilla, eikä tulisi kyllä mieleenkään, että käryt haittaa. Varsinkin, kun täällä kauniit säät on niin harvinaisia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä taitaa olla naapurina pari pilkunviilaajaa...lapsetkin saavat näkyä mutteivat kuulua! Grillikäryt kuuluu tosiaan kesään, siitä ne nopeasti hälveni tuulen mukana.
   Tsemppiä sinne sairaalaan!

   Poista
 3. Grillaushan kuuluu kesään! Voi voi naapurin tätiä.

  Meillä eilen vanhempi poika kaatui pyörällä ja löi päänsä katuun (oli onneksi kypärä päässä, joten päästiin vain muutamalla haavalla ja ruhjeella). Siinä totta kai siirryttiin pois pyörätieltä jalkakäytävän puolelle tutkimaan vammoja, niin eikö tietenkin paikalle porhalla pariskunta vaunujen kanssa ja alkavat valittamaan meille, kun ollaan pyörien kanssa jalkakäytävän puolella. En ollut ehkä ihan niin ystävällinen kuin yleensä, kun tokaisin että anteeksi vaan, mutta lapseni löi juuri päänsä katuun ja tutkitaan tässä pitääkö soittaa ambulanssi. Meni mies hiljaiseksi ja pyysi (onneksi) anteeksi. Mielipiteitä riittää...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jessus sentään! Miten ne tollaisesta voi ruveta valittamaan, taisi miestä vähän kaduttaa kun tajusi tilanteen vakavuuden :-/ Onneksi ei käynyt teidän pojalle sen pahemmin!

   Poista
  2. Voi hirvitys, hui! Ihmiset osaa olla dorkia! Onneksi ei pojalle sattunut mitään vakavampaa.

   Tuohon grillaamiseen piti kommentoida että Suomessa ei kerrostalon parvekkeella, ei edes alimman kerroksen terdellä saa lain mukaan grillata eikä muutenkaan valmistaa ruokaa, nykyään ei saa polttaa tupakkaakaan. Siitä saa aika tujut sakot:)Mä en ole edes itse asiassa tsekannut onko täällä mitään oikeita sääntöjä, edellinen asunto oli maan tasalla omalla terassilla (kerrostalossa) niin sinne tuli joku tarkastaja kysymään meidän leikkimökistä...oli ok kun kyse oli lapselle rakennetusta leikkimökistä mutta jos se olisi ollut jotakin muuta niin olisi pitänyt purkaa:D

   Poista
  3. En usko että täällä on mitään tiukkoja kotigrillailu- tai kotitupakointilakeja - ja jos olisi niin niitä varmaan rikottaisiin jatkuvasti, ainakin Amsterdamissa ;-)

   Poista
 4. Mukavannäköinen retki teillä! Täällä Suomessa taisi jo syksy alkaa... :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täällä se vain helle jatkuu, toistaiseksi. Ei kyllä mene kauaakaan kun alkaa syksy ja se kuukausia kestävä sadekausi!

   Poista
 5. Kiitos pyöräretkestä. Täällä tekisi mieli tanssia sadetanssi. Olen niin korviani myöten täynnä kesää, että en jaksaisi enää yhtään päivää. Olen varma, että en ikinä enää marise kylmästä ja sateesta. Laitapa muistiin, niin katsotaan kuinka käy, kun Istanbulin talvi hyökkää taas päälle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi lähetän sulle heti täkäläistä sadetta. Saatiin nimittäin eilen ja tänään koko kuukaudena annos ja satuin vielä tänään pyörällä sellaiseen kuuroon ja kastuin parissa minuutissa alkkareita myöten :O EI KIVA!

   Poista