keskiviikko 6. helmikuuta 2013

Kesäohjelmaa

Tämä aamu alkoi Suurella Sähkökatkoksella. Ei kotona, vaan töissä - lähistöllä sijaitseva muuntaja oli vahingoittunut ja syttynyt palamaan aamukahdeksan jälkeen. Ilmeisesti rakennustyömaalla oli sattunut vahinko, ups... Siinä lähtivät sähköt Musiikkitalosta, viereisestä suuresta hotellista, suurehkosta toimistotalosta, IJ-joen ali vievästä autotunnelista... Aika onnettomia oltiin me konttorirotat sähköttömässä toimistossa. Ei voinut tehdä mitään! Kaikkein dramaattisinta oli kuitenkin, ettei saatu AAMUKAHVIA kun ei masiina toiminut. Aamukymmenen jälkeen alkoivat sähköt onneksi pikku hiljaa palailla ja puolen päivän jälkeen toimi jopa nettikin. Ja kahvinkeitin!

***

Pitkien ja harmaiden työpäivien lomassa keksin vähän kesäohjelmaa. Lähden kesäkuussa viikoksi vapaaehtoistyöhön Skotlantiin, pisteeseen A:


Siellä sijaitsee vanha kartano, joka toimii bed & breakfast-lukaalina, kokouspaikkana sekä luomufarmina. Autan asukkaita 3,5 tuntia päivässä talon hommissa ja loppuajan voin käyttää miten haluan. Paljoa siellä ei varmaan ole virikkeitä, paikka kun sijaitsee keskellä ei mitään, mutta lähistöllä on kyllä kaksi kylää ja merenranta. Otan kirjan mukaan!


Paluumatkalla pysähdyn pariksi yöksi Invernessiin. Siellä olen käväissyt lyhyesti pari kertaa aiemminkin, jokin sinne vaan vetää aina uudestaan ja uudestaan. Nämä kuvat ovat viime kesän reissulta. 

Taitaa mennä kevät haaveillessa ja laskiessa päiviä kesään..

6 kommenttia:

 1. Sulla sitten riittää noita ideoita vaihtoehtolomiin:). Mistä ihmeestä niitä löydätkin? Me mennään Suomeen. On esikoisen rippikesä ja se on sitten sillä selvä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vierivä Riitta ei sammaloidu :D Ihan löytyi googlaamalla kun etsin vapaaehtoistyötä Skotlannista. Piti kyllä kahlata aika monta eri hakukombia läpi ennen kuin tärppäsi.
   Rippikesä Suomessa kuulostaa aivan ihanalta!

   Poista
 2. Iik, ei kahvia (sähköä)!!! ;)
  Vau mikä lomasuunnitelma, mistä sä löysitkin tuollaisen vaihtoehdon?? Saatko siis täysylläpidon työtäsi vastaan, vai kuinka siellä menetellään?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Majoituksesta/ruoasta pitää maksaa jonkun verran (ei paljoa). Pienellä budjetilla pärjää. Sinne voi kai myös mennä täyspäiväiseksi vapaaehtoiseksi työläiseksi ja sitten saisi täysylläpidon. Mutta tuo muutama tunti päivässä on varmaan ihan ookoo, ehtii vähän lomaillakin.

   Poista
 3. Mielenkiintoisia lomasuunnitelmia sulla! Viime viikolla täällä kotona oli joitakin lyhyitä sähkökatkoksia(myrskyn aikana moni asia täällä menee sekaisin;D) ja kotiin tullessa huomasin sen kelloista,jotka piti taas kerran asentaa uuteen aikaan..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täällä on harvemmin tuollaisia sähkökatkoksia. Töissä tai itse asiassa koko Musiikkitalossa on kyllä ollut useaan otteeseen ongelmia nettiyhteyden kanssa, milloin mikäkin kaapeli poikki tai rikki, mutta totaalisähkökatkos oli jotain uutta! (olipa muuten ihanan rauhallista)

   Poista