keskiviikko 5. helmikuuta 2014

Lunta, Alpit ja lämpimiä muistoja

Komea hotellimme Dublinin liepeillä

Viime viikolla pääsin orkesteriin matkaan konserttikiertueelle. Pyrähdimme vuorokauden verran tihkusateisessa Dublinissa. Vuorokaudessa ehtii yllättävän paljon, pääsin jopa Bootsiin! ;D Siinä sitä riittikin riemua.

Irlannissa on vihreää, myös konserttisalissa

Dublinista lentokone vei Sveitsiin ja viivyimme kaksi yötä Zug-nimisessä kaupungissa. Zugissa riitti leipomoita, konditorioita ja kahviloita. Vesi kielellä katselin herkkuja lasin takana.

Konsertti pidettiin paikallisessa kirkossa (yllä kuva harjoituksista). Ulkona pikku pakkanen, kirkas tähtitaivas, sisällä lämmin, vierellä omat työkaverit. Tauolla yleisö poistui kirkon etuovesta ulos, minä seurasin mielenkiinnosta mukana. Pihalla odottivat tarjoilijat termoskannujen ääressä, mukeihin saatiin höyryävää glögiä. Siinä hetkessä oli taikaa!  

Sumuinen aamu Zug-järvellä


Zugista jatkettiin bussilla Alppien yli/läpi/ali Saanen-kylään. Henkeäsalpaavat maisevat, varsinkin näin Sveitsin-ensikertalaiselle. Istuin nenä ikkunassa kolmituntisen matkan ajan.

Pit stop Interlakenissa


Saanenissa oli lunta. Konsertin aikana sitä satoi vielä kymmenkunta senttiä lisää! Enpä ollut lunta vielä tänä talvena nähnytkään. Oli aivan kuin joulu!


Konsertti pidettiin taas kirkossa, tällä kertaa pienessä sellaisessa vuodelta 1604. Puupenkkien alla oli lämmitys ja ulkona kunnon lumipyry. Yleisönä oli paikallista kermaa kampauksista, rypyttömistä kasvoista ja turkiksista päätellen. Kuulimme muuten, että suurin osa paikallisista oli samana iltana Monacon Carolinen pojan häissä, jotka pidettiin lähellä sijaitsevassa Gstaadissa. Piti tietysti googlata että pitikö se paikkansa ja kyllä vain, tästä linkistä lisää. Itse hääjuhlaan oli kuulema kutsuttu tuhat vierasta. Ilmankos ei meidän konsertti ollut loppuunmyyty...

Joulu!
Sunnuntaina orkesteri jatkoi Saksaan, minä matkustin junalla Baseliin.Kiertelin aikani kaupungilla, istuin kuppiloissa ja lensin illalla takaisin Amsterdamiin.
Lämpimät muistot jäi tästä pikku reissusta. Kaikki sujui oikein hyvin ja aikataulun mukaan (varsinkin Sveitsissä), mikäs siinä oli kulkea matkassa mukana. Minulla ei varsinaisesti ollut muuta työnkuvaa kuin orkesterin Facebookin ja Twitterin päivitys pari kertaa päivässä, joten oli ihan lomafiilis. Oli aivan upeaa nähdä Sveitsin Alpit ensi kertaa.

Täällä kotona elämä jatkuu harmaasti, tässä odotellaan edelleen Tonyn lähtöä Venäjälle töihin. Viisumin pitäisi saapua lähipäivinä, lähtö on mahdollisimman pian sen jälkeen. Mutta hei, tällä viikolla on koettu jo kaksi valopilkkuakin:
1) töistä lähtiessä (noin klo 17.15) on vielä valoisaa!
2) on ruusu- eli haisulikaali-aika! Ostin kilon hintaan 0,89 €. Arvatkaa mitä meillä syödään koko viikon ajan lisukkeena?? :D

4 kommenttia:

 1. Ihania kuvia! Aivan pääsin mukaan reissufiiliksiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista! Nyt vain haaveillaan seuraavasta reissusta :)

   Poista
 2. Kauniita kuvia matkaltanne! Olisi kiva päästä Sveitsiin, viime kerrasta on jo aikaa... :)

  VastaaPoista