keskiviikko 8. helmikuuta 2012

Ei ainakaan toistaiseksi

"Olemme tehneet kaikkemme, mutta ei kierrosta"

Zappailin äsken telkkukanavilla ja hyppäsin sydän pamppailen pystyyn kun huomasin, että kolme pääkanavaa alkaa juuri lähettää suoraa lehdistötilaisuutta. Onko joku kuollut? Suuri onnettomuus? Onko Willem-Alexanderista tullut kuningas?

Ei vaineskaan. Lehdistötilaisuus koski Elfstedentochtia, Friisinmaalla järjestettävää yhdentoista kaupungin luistelukierrosta (alla kuva reitistä). Kyseessä on perinne yli sadan vuoden takaa ja tähän mennessä Elfstedentocht on pystytty järjestämään vasta 15 kertaa. Vaihtoehtoisia Elfstedentochteja (fanaatikoille) järjestetään kyllä vuosittain Alankomaiden ulkopuolella.
Joka talvi jännätään jäätyykö reitti vai ei. Viimeksi kierros oli vuonna 1997, siitä lähtien on odotettu ja nyt alkuviikosta näytti jo hyvältä. Joka ilta on telkku-uutisissa mitattu jään paksuutta jos jonkinmoisella tikulla ja haastateltu yhtä ja toista asiantuntijaa ja yritetty ennustaa että tuleeko sitä vai ei (gaat die door of niet?).

"Jää reitin eteläosassa vielä huono" [merkitty mustalla]

Ei tule toistaiseksi. Osasta reittiä jää on vielä liian heikko. Ymmärrätte varmaan kuinka vakavasti Elfstedentocht otetaan koko maassa, lehdistötilaisuudessa oli kuolemanvakava tunnelma ja minusta näytti siltä kuin joillakin läsnäolijoilla olisi kimmeltänyt jotain kosteaa silmänurkassa.
Toivoa on vielä. Sunnuntaina lämpötila nousee plussan puolelle, mutta erään sääennusteen mukaan reilun viikon päästä taas pakastuu. Pysykää siis kuulolla!

(yläkuva: ruutukaappaus parool.nl, alakuva: ruutukaappaus pers.nl / ANP)

2 kommenttia:

  1. HiHii, pidäppä meidät ajantasalla aiheesta! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Seuraan tilannetta silmät ja korvat tarkkana ;-)

      Poista