keskiviikko 18. heinäkuuta 2012

Skotlannissa (2)

Valmiina töihin! (huom. Nokian aina yhtä tyylikkäät kumpparit)

Festivaalityöt alkoivat torstaina. Minun homma oli stewarding eli paikoillaan hengailu ja festarikansan silmälläpito yhdessä vartiointifirman kanssa. Eli ei siis mitään kovin glamouria hommaa. Tein yhteensä kaksi kuuden tunnin työvuoroa, torstaina ja lauantaina. Homma oli loppujen lopuksi aika ookoo juttu: meitä oli molemmilla kerroilla reilu 10 hengen tiimi ja päivystettävä paikka vaihtui reilun tunnin välein. Näin pääsin näkemään festaria monesta kulmasta: päivystin mm. molemmissa teltoissa, backstage-sisäänkäynnillä ja myyntiteltoilla. Palkaksi sain (ylisuuren) t-paidan, vapaalipun festivaalialueelle ja ruoan.
Mitään ongelmia en bongannut työvuoroissa, tosin lauantaina vuoron päätyttyä huomasin eksyneen pikkupojan ja toimitin hänet poliisien huostaan. Ja hetken kuluttua näin hätääntyneen äidin laukkaavan poliisien koppia kohden eli happy end oli siinäkin tarinassa :-)


Festarin musiikista en tiennyt paljoakaan etukäteen, mitä nyt joitakin biisejä kuuntelin netistä. Mielessä kalvoi pieni pelko siitä, että ohjelmassa olisi vain perinteistä säkkipillimusiikkia, mutta tämä pelko oli aivan turha - näin sellaisen marssivan säkkipilliyhtyeen vain torstai-iltana, muuten musiikki oli lähes pelkästään (osittain kansanmusiikkivaikutteista) pop/rockmusiikkia.Torstain pääesiintyjä oli skottibändi The Proclaimers. Tunsin heiltä entuudestaan vain yhden kappaleen, I'm Gonna Be (500 miles). Nämä herrat vetivät hyvän show:n ja saivat koko teltan väen hyppimään tasajalkaa ;-D


Itse tykästyin kovasti kahteen skottibändiin, ensimmäinen on nimeltään Mánran. Pop/rockia gaelin kielellä! Ja tosi komeita ovat kanssa, hih. Tässä teille musiikkimaistiainen tekstin kanssa, koettakaapa laulaa mukana:
Toinen bändi taas on Skerryvore. Saa jalan vipattamaan ja säkkipilli on mukana menossa. Tykkään !!***


Perjantaina ehdin käymään viereisellä saarella nimeltä Harris. Bussimatka kesti noin tunnin, reitti kulki vuorten ylitse. Aivan henkeäsalpaavat maisemat. Söin lounasta pikkuruisessa kylässä nimeltä Tarbert. Siellä näin tällaisen sekatavarakaupan - aika mielenkiintoinen, eikö ;-)


Kylän päivän tapahtuma taisi olla lautan saapuminen. Tämä lautta olisi kuljettanut Skye-saarelle. Ehkä sitten ensi kerralla?


Sunnuntaina matkustin lautalla takaisin Ullapooliin ja siitä eteenpäin bussilla Invernessiin. Istuin pari tuntia lautan kannella merta ja pilviä katsellen. Siinä yksi matkan kohokohtia.


Maanantaina Flybe lennätti kotiin Amsterdamiin. Vähän oli haikea olo, olisin mielellään jatkanut reissua vähän pidempäänkin. Jäi niin monta kylää ja saarta näkemättä. Onneksi on valokuvat ja muistot hauskasta viikosta, ja kokemusta rikkaampi olo. Ehkä joku vuosi taas uudelleen?

2 kommenttia:

 1. Kivalta näytti festarit
  ja tuo laulun
  kieli olen onnellinen,
  et asun Hollannissa
  sitä sentään pystyy laulamaan:P

  Varmasti saanu rentotua noissa maisemissa
  kans:)

  Jamssi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei oikein taivu minun kieli gaeliin ;-D
   Kertakaikkisen hienot ja avarat maisemat oli, nyt taas takaisin täällä ahtaassa Hollannissa...

   Poista