keskiviikko 1. elokuuta 2012

Elokuu!


Näin vaihtui heinäkuu elokuuksi ja kesäloma on muisto vain. Saimme loman aikana vieraita Pohjois-Irlannista vajaaksi viikoksi: kiertelimme kaupungilla kunnon turistien tyyliin ja istuskelimme kanavaterasseilla. Hauskaa oli myös Heineken Experience-museossa ja shoppailemassa, sekä ihan omalla takapihalla auringonvarjon alla.
Heinäkuussa tuli myös tarkemmin tutustuttua meidän naapuruston kissoihin - ja niitähän riittää! Olisiko noita tullut sellaiset 8-9 kappaletta vastaan :-D Varsinkin tämä oranssi on kovin kotonaan tuolla takapihalla ja silmän välttäessä myös meidän sohvalla...


Nyt on ollut myös aikaa katsella mitä kaikkea tuolta pihalta löytyy. Takapihalla on mm. pieni omenapuu ja siellä näyttää olevan kymmenkunta omenaa. Tässä yritän kyttäillä että milloin ovat kypsiä.Viime viikonloppuna saimme vielä tämännäköisen kesävieraan! Maniche-kissa tuli meille toista kertaa lomalle. Täällä on sitten juoksenneltu narun perässä ja vedetty hirsiä sohvalla sekä sängyllä päiväpeiton alla.
***

Töissä pidäteltiin tänään ilon ja surun kyyneleitä. Aamulla Performing Arts Fund NL (Fonds Podiumkunsten) julkisti mitkä esittävän taiteen laitokset, festivaalit, yhtyeet saavat valtiontukea ensi vuodesta eteenpäin, vuoteen 2016 asti. Meidän orkesteria onnisti: saimme pelkkiä kehuja ja suitsutusta sekä anotun rahasumman. Toimistonaapurina oleva kamariyhtye taas menetti koko tuen, positiivisesta palautteesta huolimatta. Ei ole rahaa. Budjetti pienentyi 39%; 203:sta hakijasta 123 jäi nollille. Pientä toivoa on vielä, että syyskuun parlamenttivaalien jälkeinen hallitus olisi myötämielinen joillekin ilman tukea jääneille, ehkäpä jostain löytyisi vielä pari miljoonaa kulttuurille.
Meillä on nyt kuitenkin tilaisuus hengähtää, pitkä odotus on ohitse. Kaikki saavat pitää työpaikkansa, konsertit jatkuvat. Huh!

5 kommenttia:

 1. Kiva et saitte tukea ja saa hyvillä mielin olla
  töissäkin:)

  Jamelia

  VastaaPoista
 2. Kesävieraat ovat parhaita. Meilläkin ollut viimeiset 4 viikkoa vieraita lähes koko ajan. Nyt pari päivää taas taukoa ja sitten on seuraavien aika ;-)

  Hieno uutinen teidän orkesterillenne! Toivotaan että kulttuurisektori saisi lisää rahaa ja Hollannin monipuolinen kulttuurielämä saisi jatkoa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oltiin ihan lomatunnelmissa itsekin kun saatiin vieraita! Teillä taitaa olla melkein ammattimainen B&B kotona :-D

   Töissä vierähti kivi monen sydämeltä. Nyt on työrauha taattu tuleville vuosille. Katsotaan miten käy kulttuurielämän, uudet tuulet ovat toki tarpeen, mutta aika rankalla kädellä on nyt karsittu tukea monen muun osalta. Aika näyttää!

   Poista
  2. Todellinen B&B :-) Ja lähikaupunkien historiakin alkaa olla hallussa, joten turistiopas siinä sivussa.

   Poista