maanantai 16. heinäkuuta 2012

Skotlannissa

Inverness

Paljon terveisiä Skotlannista! Matka meni ihan nappiin, jopa säänkin puolesta. Sadetta sain niskaan vain Amsterdamissa lähtiessä, sekä ensimmäisenä aamuna Invernessissä. Aurinko porotti sen verran että naama alkoi punottaa ;-D

Kyllä siellä on kaunista. Nautin niin paljon puhtaasta ilmasta, merituulesta, vuorista, hiljaisuudesta. Yksin matkustaminenkaan ei ollut hullumpaa, ainoana miinuspuolena voisin mainita sen, että joutuu iltaisin syömään yksin! Lounastaminen tai kahvittelu ei niin vaivannut, vain se illallinen! Suuri plussa taas oli se, että tutustuminen muihin matkaajiin/paikallisiin kävi todella helposti. Tapasin paikallisten lisäksi reissaajia Etelä-Afrikasta, Uudesta-Seelannista, Itävallasta, Saksasta, Norjasta, Ruotsista, Englannista ja tietenkin muualta Skotlannista. Ja juttu luisti! Yhden saksalaisen tytön kanssa vähän ystävystyttiinkin.


Tässä matkan ensimmäisiä kuvia. Ehdin Stornowayn lisäksi nähdä vähän muitakin paikkoja Lewis- ja Harris-saarilla, bussilla oli helppo kulkea.

Tämä lautta vei Ullapoolista Stornowayhin

Hei hei Ullapool!

Stornoway
Ylhäällä Stornoway gaelin kielellä
Tuosta gaelin kielestä ei sitten ottanut yhtään selvää. Kuulin sitä myös puhuttuna ja laulettuna, ihan meni yli hilseen.Paikallinen Stonehenge eli
"Callanish Standing Stones"

Rauhaa ja avaraa hiljaisuutta

Lewis-saaren länsirannikolta löytyy tällaisia
vanhoja kivitaloja, kylän nimi on Gearrannan Blackhouse Village


Hebridean Celtic Festival missä olin vapaaehtoistyössä alkoi keskiviikkona. Tämä näkyi myös katukuvassa, sieltä ja täältä kuului monenlaista musiikkia, taisi jossain nurkassa seisoskella säkkipillinsoittajakin.


Nämä sievät tyttöset pistivät ryhmänsä kanssa kadulla tanssiksi - sain pienen pätkän videolle. Gaelilaista tanssia siis. Lisää festivaalista pian kunhan saan valokuvat järjestykseen. Diddldi-dii!


4 kommenttia:

 1. Tuonnekin haluaisin, mutta tuskin pääsen. Tai pääsen muiden kuvien avulla. Kiitos näistä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suosittelen! Jylhät maisemat ja ystävälliset ihmiset. Eikä turistiruuhkaa :-)

   Poista
 2. Oi mitä kuvia! Me suunnitellaan myös Skotlannin matkaa. Lautalla täältä Newcastleen ja siitä junalla eteenpäin. Lautat taitavat vaan olla jo aika täysiä, niin saapa nähdä toteutuuko..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä idea! Me tehtiin tuo muutama vuosi sitten: DFDS-lautalla Newcastleen ja vuokrattiin sieltä auto. Sitten ympäri Skotlantia sen minkä ehti. Toivottavasti pääsette matkaan! :-D

   Poista