tiistai 6. marraskuuta 2012

Hurraa ja piristystä


Viime viikosta tuli loppujen lopuksi todella hyvä. Tony pääsi viimeinkin jatkamaan töitä, ainakin toistaiseksi, ja siinä riittikin hurraamista useammalle päivälle!


Täällä blogissa tulee enimmäkseen kerrottua vain positiivisista asioista ja tapahtumista, mutta voi kyllä tällä elämällä on nurjakin puolensa. Turha luulla että täällä eletään ruusuilla tanssien! Ei vain tee mieli tulla tänne nurkumaan ja valittamaan - moneen muuhun verrattuna asiat kun ovat ihan hyvin. 

Synkille hetkille löytyy onneksi monenlaista pelastajaa. Viime viikon piristys oli neljäs perättäinen Amsterdamin Sellobiennaali - festivaali, joka piti reilun viikon ajan majaa Musiikkitalossa eli samassa talossa kuin missä meidän toimistokin on. Viikon aikana tuli istuttua usein konserttisaleissa ja vielä mitä oudoimpiin aikoihin, kuten torstaina klo 09.30 (Bach & Breakfast-konsertti), perjantaina klo 15.00 (kuulimme mm. uutta suomalaista musiikkia), sekä lauantaina klo 13.30 (lastenkonsertti, työhommaa).

Lauantai-iltapäivänä aulassa kaikui myös Mozartin oopperaa nuorten muusikoiden esittämänä:


Lastenkonsertin rekvisiittaa

Toinen synkkyyden karkottaja on Museokortti, suosittelen kortin ostoa jos asut Hollannissa :-) Sillä pääsee vuoden ajan kävelemään jonojen ohi useimpiin museoihin, kuten vaikka juuri uudelleen avattuun Stedelijk Museoon, missä kävimme viime sunnuntaina. Harmi vain että noin miljoona muuta ihmistä oli myös päättänyt juuri tuolloin vierailla samaisessa museossa. Muutamassa huoneessa oli niin tunkua että piti pysähtyä jonottamaan...


Van Goghia Stedelijkin kokoelmassa


Musiikin ja museoiden jälkeen liittäisin arjen harmauden piristäjien listaan vielä liikunnan. Vaikka on kyllä niin hankalaa saada takamus ylös sohvalta näinä pimeinä iltoina... Mutta sisulla vain, ei anneta periksi. Ei muuta kuin pari kertaa viikossa reippaasti jumppaan tai joogaan, takaisin tullessa on aina hyvä mieli ja joskus vielä tärisevät lihaksetkin, jos on nostellut vähän liian painavia painoja.

Nyt teetä, joululahjojen metsästystä netistä (yksi minun hauskimmista harrastuksista!) ja sitten ajoissa nukkumaan. Iloa, valoa ja lämpöä teidän iltaan!

8 kommenttia:

 1. Hyviä piristäjiä sinull onkin.Etenkin tuo musiikki:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo! Samaa mieltä! Auttaa kaikkiin mielen ja ruumiin kolotuksiin ja vaivoihin!

   Poista
 2. Kyllä blogissa saa välillä käydä murisemassakin. Hienoa, että Tonyn työt jatkuvat. Mikään ei olen niin raastavaa, kuin epätietoisuus tulevasta. Jos joku olisi minulle sanonut tammikuussa, että marraskuussa miellä on työasiat enemmän kuin hyvin, olisin pitänyt sitä huonona vitsinä.
  Iloitaan pienistä asioista! Mukavaa tiistaita sinne Amsterdamiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Täällä ei vielä uskalla kovin pitkälle suunnitella elämää eteenpäin. Viikko kerrallaan mennään. Että mur mur vain!

   Poista
 3. Hip hei, sä oot käynyt museossa! En ole itse vielä ehtinyt tuonne Stedelijkiin (ja nythän mun ei tarvitse ehtiä, voin vain linkittää tämän postauksen ;)

  Ja marraskuu. Se on yhtä ankea ja väsynyt kuukausi täällä kuin Suomessakin, ehkä me ei vielä olla tarpeeksi etelässä? Tsempit arkeen meille kaikille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Käytiin katsomassa sitä kylpyammetta, hih! En voinut ottaa ulkona kuvaa museosta kun satoi kaatamalla vettä... ens kerralla sitten.
   Minä kyllä tykkään marraskuusta, joulu lähestyy ja saa keksiä ja etsiä niitä joululahjoja ;-D

   Poista
 4. Tuli sellainen mieleen, että jos muistat/ehdit, voisitko vinkata mulle teidän lastenkonserteista sähköpostiin ennakkoon? Erityisesti sellaiset konsertit kiinnostavat, jotka ovat Amsterdamissa tai Haagissa (tai niiden lähistöllä). Minulla on suomalaisia muskariryhmiä molemmissa kaupungeissa ja mielelläni mainostaisin konserttejanne muskariperheille :-) Mun työsähköposti on karla@karlando.nl

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Laitan sulle viestiä! Meillä on nykyisin lastenkonsertteja vain Amsterdamissa ja tammikuun lopulla yhtenä päivänä Leidenissä. Konsertit ovat 4-5 vuotiaille ja heidän "saattajilleen". Mutta laitan päivät tosiaan sähköpostilla :-)

   Poista