perjantai 22. helmikuuta 2013

Rembrandthuis


Kävin keskiviikkona vapaapäivän kunniaksi Rembrandtin talossa (Rembrandthuis). Rembrandt asui tässä talossa vuosina 1639-1658 - sitten rahavaikeudet pakottivat taiteilijan muuttamaan pieneen vuokra-asuntoon Rozengrachtille (tuloista ei Rembrandtilla tosin ollut pulaa - hän oli jo eläessään arvostettu taiteilija, mutta ilmeisesti vähemmän lahjakas rahankäyttäjä). Talo jaettiin 1660-luvulla kahteen osaan ja oli 1800-lopulle saakka useiden perheiden asuttama. Vuonna 1906 rakennus päätyi Amsterdamin kaupungin omistukseen, joka puolestaan luovutti talon Rembrandtin säätiön käyttöön. Vuodesta 1911 talossa on toiminut museo.


Talo on täynnä historian sivujen kahinaa! Oli todella mielenkiintoista nähdä näinkin vanha talo sisältä. Hienoa oli myös, että eri esineisiin "pääsi lähelle", eikä niitä oltu vain laitettu vitriineihin koristeiksi.

Ateljee sijaitsee neljännessä kerroksessa

Kurkistus Rembrandtin ja Saskian
makuuhuoneeseen portaikon ikkunan läpi

Ateljeen esineistöä
Kokoelma kummallisuuksia

Omakuva
Talon viittä kerrosta yhdistää kapea kierreportaikko. Niitä pitkin kavuttiin ylös asti, alas tultiin moderneja portaita pitkin, sivurakennuksen kautta. Sivurakennuksessa on myös vaihtuvia näyttelyitä, tällä kertaa ihailtiin vanhoja maalauksia ja piirustuksia Amsterdamin kanavista. Vanhan kuvan alle oli hauskasti liitetty valokuva siitä, miltä kohde näyttää nykyisin.
Kerrassaan hyvä visiitti ja museokohde!

2 kommenttia:

 1. Rembrandthuis oli ihan ensimmäisiä museoita missä kävin, oi niitä aikoja *snif* Museosetä piti vaikuttavan esityksen jostakin Rembrandtin kuvanpainamistekniikasta (huomaa asinatuntijuuteni :D ).

  Hyviä kuvia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo nyt siellä oli sellainen museotäti joka esitteli kuvanpainotekniikkaa, se oli kiintoisaa! Ja ateljeessa toinen täti kertoi maalien sekoittamisesta. Kiva museo, tykkäsin kovasti!

   Poista