tiistai 30. joulukuuta 2008

Jäätä ja pakkasta

Näin tulikin pidettyä vähän jouluhiljaisuutta blogissa. Hiljaista ei kyllä ole ollut, aikamoista menoa viime päivät. Töissä silloin tällöin, muutoin kokkausta, siivousta, raivausta, ostoksia jne. Joulupäivän illallinen oli oikein mukava, meitä oli yhteensä yhdeksän täällä syömässä. Tapanina pyörähdimme Rick'siin happy hour:lle lähestulkoon samalla joukolla. Sunnuntain vietin Antwerpenissä Anne-Marin kanssa, käytiin tapaamassa Miaa perheineen. Eilen oli sitten aivan pakko mennä keskustan tungokseen alennusmyynteihin. Ja tarttuihan sieltä jotain mukaankin, kuten kaksi paksua villahuivia. Tapasin ostosreissun jälkeen Tonyn ja hän kysyi "löysitkö kaiken mitä tarvitsit?" Siis vain mies voi kysyä jotain tuollaista...ostosreissun syynä ei suinkaan ollut se että tarvitsisin välttämättä jotain. Upea löytö olivat savunsiniset Iittalan Kartio-lasit - bongasin lasit -50% alennuskorista ja sain hankittua ne lahjakortilla! Niin, voitte varmaan kuvitella Tonyn reaktion - mihin sinä lisää laseja tarvitset...- hmm, se kommentti taisi mennä yhdestä korvasta sisään ja toisesta ulos!

Täällä on ollut viime päivät hieno ja aurinkoinen talvisää, öisin jopa -10C eli hollantilaisittain t-o-d-e-l-l-a kylmä. Päivällä lämpötila nousee juuri ja juuri plussan puolelle. Koko maa pidättää hengitystään ja odottaa kuinka joet ja kanavat jäätyvät Frieslandissa - jos jään paksuus on yli 15 cm voidaan järjestää Elfstedentocht eli yhdentoista kylän halki kulkeva yli 200 km:n pituinen "luistelumaraton". Viimeksi tapahtuma järjestettiin 12 vuotta sitten (4.1.1997). Elfstedentochtia odotellessa hollantilaiset teroittavat vanhat luistimensa ja lähtevät luistelemaan minne vain mistä löytyy pikkuinenkin jäälammikko. Esimerkiksi pomo ei tänään juuri muusta osannut puhuakaan kuin luistelusta, luistimien ostosta ja pakkasesta. Huomenna hän lähtee aiemmin töistä ehtiäkseen luistelemaan. Että kyllä niitä höpöjä riittää Hollannissakin ;-D

Edellisestä pomosta kuului eilen muuten sen verran että hän on antanut seuraajalleni (Rouva happy happy laugh laugh) potkut! Eipä ollut yllätys ollenkaan. Pomo pyysi minua myös töihin ensi viikolla. Jouduin miettimään asiaa yön yli ja lopulta lupauduin menemään ensi maanantain iltapäiväkonserttiin katsomaan että kaikki sujuu hyvin, toisen konsertin jätän väliin. Eiköhän sitä yksi päivä riitä siinä vanhassa duunissa.

2 kommenttia:

 1. Ha haa :-D rouva sai kenkää vauhdilla!

  Jos löytää Kartioita alennuskorista, niin menee kyllä kansalaisuus, jos jättää ne ostamatta!!!

  Terkuin eräs, joka toi interrail-reissultakin rinkallisen astioita ja poikaystävä sai kantaa kaiken muun...

  Ai niin, hyvää Uutta Vuotta!

  VastaaPoista
 2. Kartiot on kovassa käytössä (ihanat!!) ! Hyvää uutta vuotta myös sinne :-)

  VastaaPoista