lauantai 14. elokuuta 2010

Kotona ollaan

Palasimme torstaina kotiin Madeiralta. Amsterdamiin kotiutuminen on sujunut vauhdikkaasti - olin eilen jo töissä, illalla juhlimme kaverin synttäreitä ja veneilimme pitkin kanavia. Tänään lounastettiin tyttöjen kanssa aurinkoisella terassilla kanavan varressa ja nautimme kauniista kesä-Amsterdamista.

Madeiralla oli lämmintä ja rauhallista. Kiertelimme autolla ympäri saarta, uimme meressä ja altaissa, otimme aurinkoa ja katselimme iltaisin tähtiä hiljaiselta parvekkeelta. Illat istuimme tosiaan parvekkeella, lähin baari oli vartin ajomatkan päässä ja 600 metriä alempana merenrannalla.

Tony hoiti ajopuolen - minä ajoin 500 metriä ja sitten meni pupu pöksyyn. Saari on täynnä kapeita serpentiiniteitä, jyrkkiä mäkiä ja mutkia joten istuin sitten kalpeana pelkääjän paikalla. Ainakin ne ekat päivät. Sitten teihin ja korkeuseroihin alkoi tottua, mutta aika helpotus on kyllä olla takaisin tasaisella Hollannin maaperällä!

Tapasimme paljon luikkuja kissoja

Jaahans, sitten vaan eteenpäin serpentiinitietä pitkin

Parvekenäkymä

Jännittävä lounassalaattikasa

Saaren karulla itärannikolla

Pikkuruinen lähikylä auringonlaskun aikaan

Jääkylmät ja tuuliset merialtaat pohjoisessa. Tony kävi uimassa, minä jäin rannalle kirjan kanssa.

Saaren vehreyttä ja vanha tunneli. Kuvassa automme Mitsubishi Colt, aka Tin Can tai Mitsubishi Useless. Aivan liian tehoton auto saaren oloihin, ylämäet köröteltiin kolmeakymppiä kakkosvaihteella. Me tyhmät turistit ei tajuttu vuokrata oikeaa autoa.

Kävelylla levadan eli kastelukanavan varrella. Levadoita on saarella yli 2000 km ja ne kiertelevät mäkien ja vuorten rinteitä pitkin. Taustalla valtava, Unescon suojelema parsakaalin näkoinen metsä.

Kipaisimme Madeiran korkeimmalle vuorelle. Kauheaa rääkkiä kolmen kilometrin kiipeämisen verran. Hienot maisemat huipulta ja alastulo sujuikin jo ketterämmin.

Madeiralainen autopesu. Keskellä vanhaa autotietä oli vesiputous jolla lähtivät pölyt auton pinnasta. Tonyn piti tietenkin käydä vielä suihkussa tuon samaisen putouksen alla, haha!

Kaikenkaikkiaan kiva loma. Ensi kerralla sitten jotain erilaista, jossain muualla. Majoituimme nyt kaksi viikkoa samassa osoitteessa, ensi kerralla voisi ehkä yöpyä useammassa paikassa. Madeira on myös todella pieni saari, kahdessa viikossa saari tuli jo tosi tutuksi. Mutta suosittelen lämpimästi!

Kuvasimme myös kymmeniä lyhyitä filmejä iPodeilla, katson jos saan niistä linkitettyä muutaman tänne. Mukana on mm. kaksi kissafilmiä, joissa Tonylle käy vähän huonosti ;-D

6 kommenttia:

 1. Kivaa, kun olet palannut! Reissu kuulostaa onnistuneelta. :-)

  VastaaPoista
 2. Ihan kivaa on olla taas kotona! Omaa sänkyä ja tyynyä oli jo ikävä :-D

  VastaaPoista
 3. Kivoja reissukuvia
  tervetuloa takasin:)

  Jamssi

  VastaaPoista
 4. Madeira vaikuttaa aika ihanalta! Kiva, että teillä oli onnistunut ja rentouttava loma. :)

  Hei, kerro blondille, miten iPodilla videoidaan. Onko teillä mikä malli?

  Paljon terkkuja ja halauksia!

  VastaaPoista
 5. Huomenta :-)
  Meillä on iPod Nanot ja niissä on videokamerat itsessään. Onko sulla vanhempi iPod-malli ilman kameraa?
  Paljon terkkuja myös sinne!

  VastaaPoista