perjantai 17. joulukuuta 2010

Blijf binnen!

Pysykää sisällä!

Tänään tulla rysäytti sitten ihan kunnolla lunta, sellaiset 10 senttiä päivän aikana. Hollantihan menee tunnetusti ihan pois tolaltaan jo sentin lumipeitteestä joten voitte vain kuvitella mikä tilanne nyt on.

Tänne Hollannin länsiosaan on annettu säähälytys ja ihmisiä kehotetaan pysymään kotona. Tiet ovat tukossa, juna- ja lentoliikenne takkuilee.

Minun piti tietenkin käydä upottamassa tassut kunnon lumikasaan, pitkästä aikaa ;-D

Ratikka kulkee kyllä

Odottelen tässä Tonya kotiin. Hän on ollut työkaverinsa Shanen kanssa kotimatkalla jo 7,5 tuntia - normaalisti tuohon junamatkaan menee noin 1,5 tuntia. Viimeiset tunnit he ovat viettäneet Utrechtin asemalla eli noin 20 minuutin junamatkan päässä, mutta nyt sieltä ei tule junia Amsterdamiin... Shanen oli tarkoitus lentää tänään iltapäivällä Englantiin, mutta eihän siitä mitään tullut. Sai sentään vaihdettua lipun sunnuntaille.

Ensi yönä sataa sitten vielä lisää lunta. Yeah!

7 kommenttia:

 1. Eilen mieheni Etienne kertoi että tuosta sama "Blijf Binnen" ja näytti mulle kuvia hollannista.. Mieheni nauroi kovasti. Kun Mieheni eti asuu 4 vuotta suomessa ja tottui jo talveen Suomessa. Mutta hollannissa erikoistilanne.. :) Tsemppiä teille! =)

  VastaaPoista
 2. Heh oli hyvä että käytit Tonya esi palemassa Suomessa, opeta vielä enkeleiden teko siinä pihalla.

  VastaaPoista
 3. Joo, tuli testattua eilen, kun matka töistä kotiin kesti 3 tuntia (!). Koko bussiliikenne ainakin päätettiin lakkauttaa kokonaan, enkä olisi päässyt kotiin ollenkaan, mikäli työpaikkani ei olisi vuokrannut meille omia busseja. Ou jee, onneksi nyt ei tarvi mennä enää minnekään. Mutta kaunistahan tuolla ulkona on, täytyy pitää se mielessä. :-)

  VastaaPoista
 4. Hauskoja kuvia! On se kumma, kun täällä Helsingissä on 50 senttiä lunta ja kumminkin kaikki liikkuu paikasta toiseen suht normaalisti ja siellä mennään paniikkiin 10 sentistä. Hulvatonta :D Mukavaa lumista viikonloppua ja joulun odotusta!

  Taina K.

  VastaaPoista
 5. Heiska74 - Tosiaan erikoistilanne täällä, kukaan kun ei raivaa lumia pois mistään niin liikenne menee ihan tukkoon! Tosi liukasta on myös.

  Ari - Joo se Suomen reissu oli hyvää valmistautumista Hollannin talvea varten ;-D Hitsi olisi eilen pitänyt tehdä ne lumienkelit, nyt lumi on jo ihan tallattu. No, ensi kerralla sitten!

  Bisquits - Ohoo hyvä että pääsit sentään kotiin! Kieltämättä on TOSI kauniin näköistä ja jouluista, luminen Amsterdam kuin suoraan postikortista!

  Taina - Voi täällähän on perinteisesti jo paniikki sentin lumesta...Mitähän jos kerran sataisi vaikka 20cm kerrallaan..? Antaisivat varmaan täyden ulkonaliikkumiskiellon! Haha!

  VastaaPoista
 6. Nyt on kuulemma valkoisin talvin koko vuosisataan täällä:) Täällähän ei ole ihmisillä talvirenkaita autoissa eikä yleisesti ole varauduttu lumenluontiin niin tottahan siinä voi vähän sekaisin aikataulut mennä. Mies tuli eilen lähes kaksi tuntia Rotterdamista tuon 20 kilometrin matkan bussissa:D

  Amsterdam näyttää kyllä kauniilta lumisenakin!

  VastaaPoista
 7. Sissi - en ole tosiaan neljäntoista Hollannin vuoden aikana nähnyt näin paljon lunta täällä :-)
  Nautitaan niin kauan kuin tätä kestää!

  VastaaPoista