keskiviikko 8. joulukuuta 2010

Monenlaista kaaosta


Eilen oli Sinfoniettan ja Pekka Kuusiston ensimmäinen Moz-Art à la Haydn-konsertti Eindhovenissa. Tosi hauskaa oli: Kuusisto keksi kaikenlaista jäynää ja lurautti lopuksi viulullaan vielä irlantilaisen kansanmusiikkikappaleenkin. Parhaillaan on menossa Leidenin konsertti, perjantaina ja lauantaina ollaan sitten Muziekgebouw:ssa Amsterdamissa. Siellä olen minäkin töissä molempina iltoina, kutsuvierastiskillä ja orkesterien ystävien tiskillä.

***

Muuten tämä viikko onkin yhtä kaaosta. Toimistolla on jonkinlainen stressiepidemia, yhtäkkiä on kauhea kiire ja suurin osa työkavereista tekee töitä kellon ympäri. Minullakin karttuu ylityötili reippaasti konserttien ansiosta.

Kotona on myös täysi kaaos. Se kauan odotettu remontti - pienen makuuhuoneen korjaus vesivahingon jäljiltä - alkoi viimein maanantaina. Korjausmiehet huomasivat jo maanantaina, että vahinko on paljon epäiltyä suurempi joten korjaukseen menee sitten kauemmin... Odotamme jännityksellä mitä miehet saavat aikaan, ihan tosissaan ne on tuolla kyllä huonetta ja kattoa purkaneet. Joka paikka on täynnä rakennuspölyä...

Olohuonekin on aika mullin mallin; Ikea toimitti maanantaina viikonloppuna hankitun sohvan ja se odottaa tuossa kokoajaansa (Tonya). Enpä tiennytkään että sohvan saa pakattua kolmeen isoon laatikkoon! Tyypillistä Ikeaa.

***

Lopuksi vielä aukeama tämän päivän Volkskrantista:

Otsikko vapaasti käännettynä: Vain suomalainen koulutusjärjestelmä voi kilpailla aasialaisen kanssa

PISA (Programme for International Assessment)-vertailun mukaan Suomi sijoittuu kärkeen 15-vuotiaiden koulutusvertailussa. Hyvä Suomi!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti