lauantai 28. toukokuuta 2011

Selkävaivainen päivitys

Tämä työviikko ei päättynyt hyvin. Sain viikon kuluessa alaselän niin jumiin, etten eilen enää pystynyt kävelemään suorassa. Syynä on luultavimmin 1,5 viikkoa sitten saatu säihkyvän uusi työkoneeni, joka taisi olla asennettu liian korkealle. Viikon kuluessa vaihdoin koneen korkeutta ja työtuolia, mutta ei toistaiseksi tuntunut auttavan...jumissa ollaan.

Tänään minun piti mennä Rotterdamiin design-messuille Anne-Marin avuksi, mutta ei tällä selällä lähdetä minnekään. Illalla olisi kaverin synttärijuhlat, tuskin lähden sinnekään tököttämään :-(

Jos jotain positiivista pitää tästä tilasta keksiä, niin nyt on paljon aikaa katsella leffoja. Eilen katsoin taas pitkästä aikaa (vuoroin sohvalla ja lattialla maaten) Englantilaisen potilaan - ooh miten ihana ja romanttisen surullinen se onkaan. Toissailtana katsoin Kieslowskin Trois couleurs-trilogian Valkoisen, tänään olisi vielä jäljellä Punainen.

Viikonlopun ohjelmassa on myös venyttelyä ja pyöräilyä, molemmat tuntuvat tekevän hyvää selälle. Jos joku tietää jonkun poppakonstin millä saa alaselän kuntoon niin kertokaa ihmeessä.
Että sellaiset tunnelmat täällä tänään :-(

4 kommenttia:

 1. No, voi että. Mulla on alaselän kanssa aina välillä ongelmia ja näistä liikkeistä olen saanut tosi paljon apua. Pitäisi tehdä joka ikinen päivä, niin vältää ikävät kivut. Teen niitä myös silloin, kun alaselkään koskee.

  http://www.askokorpela.fi/yksityi/Terveys/Selka/Selka-KahdeksanYleistaHarjoitusliiketta.htm

  Onko sulla mahdollisuutta mennä lämpimään kylpyyn tai esim uimahallilla jacuzziin oikein pitkäksi aikaa? Kuumavesipullo on myös hyvä apu.

  Paranemisia!

  VastaaPoista
 2. Kiitos vinkeistä ja tuosta linkistä!! Tein aamulla vähän varovaisia venytyksiä matolla mutta ne eivät tuoneet helpotusta tähän olotilaan. Pitää kokeilla vielä noita Korpelan venytyksiä.
  Yleensä saan istumatyöstä aiheutuvat selkävaivat pidettyä hyvin kurissa jumppaamalla 2x viikossa, mutta tämä on nyt jotain muuta.

  Kunpa meillä olisikin kylpyamme... Tällä hetkellä paras asento on makuuasento :-(
  (helkutinhelkutinhelkutinhelkutti!)

  VastaaPoista
 3. Voi kurjuus. Mulla ei ole valitettavasti mitään hyviä neuvoja tähän joten lähetän täältä vain empatiaa.

  VastaaPoista
 4. Kiitos Tuuli!
  Lämpö tuntuu auttavan. Kuuma suihku, "deep heat"-voide ja wrap-tyylinen kääriytyminen paksuun vilttiin helpottaa hieman.

  VastaaPoista