torstai 25. huhtikuuta 2013

Menoa, kieltoja ja vieras!

Uuvuttava viikko on ollut, ylä- ja alamäkeä. Töissä pyöritellään lukuja ja tehdään loppusilaus viime vuoden tilinpäätökseen. Orkesteri on kiireisellä kiertueella Saksassa, Italiassa ja Sloveniassa, toimistolla valmistaudutaan jo ensi viikon konsertteihin ja hulinaan.

Viime viikonloppuna pääsin sentään vähän vapaalle ja Musiikkiteatterin Wagnerin Valkyyria-oopperaan. Kalteva lava oli niin erikoinen että laitan tähän kuvan ja lyhyen videon (Musiikkiteatterin sivulta):

Oopperan alussa
Ylhäällä lavan oikealla ja vasemmalla puolella oli tuollaiset puiset kaukalot istumapaikkoineen!

Videolla näkyy, kuinka lavan raoista tulee tulta, oo! Puvustus oli Star Wars-tyylistä!


Hieno kokemus oli. Ainoa hienoinen miinus oli oopperan kesto: viisi tuntia taukoineen (2). Tuon saman tarinan olisi saanut kerrottua reilussa tunnissakin, mutta se ei tainnut kuulua Wagnerin tyyliin ;)

***

Kuningattarenpäivä lähestyy ja jonkinlaista riehakasta vapputunnelmaa on jo aistittavissa. Kaupat (varsinkin ruokakaupat) ja kadut täyttyvät kaikesta mahdollisesta oranssista. Musiikkitalon ympäristöä on alettu siistiä, varsinkin pyöristä. Parkkikielloissa ei ole säästelty...

Kaupassa hypistelin eilen tätä peltistä keksirasiaa. Keksit olisivat maistuneet, purkki ei sittenkään... Vai olisiko lähtenyt teillä ostoskoriin?

***

Loppukevennykseksi vielä iloinen kissauutinen. Saimme eilen kiiltäväturkkisen kevätvieraan! Maniche on tullut taas kylään!

Nyt istutaan mirrin kanssa kylki kyljessä sohvalla ja kerätään voimia huomiseen työpäivään (minä siis). Rauhallista iltaa!

4 kommenttia:

 1. Oisin varmaan ostanu keksipaketinkin
  tuolta:P

  Kivaa viikkoa juhlistatko damissa?...
  Mä en sinne uskalla liian paljon ihmisiä:P

  Jamssi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ne keksit houkuttais vieläkin ;)
   Tiistaina olen täällä juu, mutta pysyn kaukana keskustan ihmismassoista!

   Poista
 2. VIISI tuntia. Huh. Minä olen istunut kerran sen vajaa kolme ja se taisi jäädä viimeisekseni. En ollutkaan niin kultturelli kun luulin:).

  VastaaPoista